“Hortifashion” – zaključna modna revija

Modna revija študentov oblikovanja tekstilij in oblačil NTF –OTGO se bo tudi letos odvila v sklopu Ljubljanskega tedna mode (LJFW).

Med 13. in 16. aprilom si boste lahko na Trgu republike ogledali zaključne kolekcije, ki nastajajo pod skupno inspiracijo Ljubljana – zelena prestolnica 2016. V četrtek, 14. 04. 2016 se bodo ob 16.30 s svojimi kolekcijami predstavili študentje dodiplomskega študijskega programa OTO. Študentje magistrskega študijskega programa OTO se bodo predstavili ravno tako v četrtek ob 19.00. Takrat bo predstavljen tudi študentski projekt poročne obleke.
V okviru projekta so študentje razvijali trajnostne kolekcije oblačil in tekstilij, ki izhajajo iz njihovega odnosa do okolja, hortikulture, vrtnarjenja, cvetličnih trendov, ekologije in današnjih življenjskih stilov.
V projektu se povezujeta hortikultura, ki je poleg kulture vrtnarjenja usmerjena tudi v izboljšanje človekove kakovosti življenja ter moda, ki danes predstavlja masovno komunikacijo, ki izraža odnos do časa, prostora, vrednosti in ideologij.
Obe področji imata veliko skupnega, kot npr. barve, teksture, oblike, detaji, spremenljivost glede na letne čase ter ekspresivnost, zato se medsebojno tudi inspirirata.
V projektu so uporabljeni trajnostni tekstilni materiali, trajnostne tekstilne tehnike in tehnologije (pozornost glede na izvor in razgradljivost uporabljenih tekstilnih materialov, uporaba naravnih tehnologij: barvanje z rastlinami, uporaba tehnik krojenja brez odvečnega materiala…).
Namen in cilj projekta je skozi privlačen in sodoben medij kot je moda, prikazati današnje življenjske stile in opozoriti na ekološka ter trajnostna gibanja, ki so tudi na področju oblikovanja zelo močna.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.