TIPO3

Po vrsti že tretja zbirka študentskih črkovnih vrst nastalih na dodiplomskem in podiplomskem programu Grafičnih in interaktivnih komunikacij v študijskem letu 2010/2011 postaja stalnica v predstavitvah študijskih rezultatov pri treh predmetih: Tipografija v različnih medijih, Načrtovanje pisav in Ustvarjalna tipografija.

Zadane projektne naloge pri omenjenih predmetih so bile v osnovi različne. Razpete od temeljnih pogojev čitljivosti in uporabnosti za stavljenje strnjenega besedila do zahtev po specifični namembnosti so vodile do rezultatov, ki so na ogled v zbirki z že znanim naslovom Tipo3. V njej črkovne vrste predstavljamo drugače kot v dveh predhodnih izdajah. Korak naprej od kataloškega pregleda je tokrat tipografski vzorčnik. Obsežnejša zbirka pisav nas sili v klasifikacijo, zahteva preglednejši razpored, s tem pa nam omogoča tudi bolj primerljivo obravnavo črkovnih vrst.

Ljubljana, september 2011

SPREMNO BESEDO so napisali doc. Domen Fras, doc. Boštjan Botas Kenda in doc. dr. Klementina Možina in je vzeta iz natisnjene publikacije.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.