Ustvarjanje 11/15

O projektu

V zimskem semestru štud. leta 20/21 so magistrski študenti pri predmetu Ustvarjala tipografija individualno ustvarjali različne tipografske rešitve, ki so bile vezane na sklope predstavljene skozi seminar predmeta. Tako so bili v 15 tednih postavljeni pred izziv izdelave 11 nalog, ki bodo predstavile pisave, ki pa niso izdelane na običajen način (v za to namenjenih programih), ampak so lahko poljubno izbrali program, ki jim je omogočal izvedbo zastavljenega projekta. Vodilo je bilo rezultat in ne pot do njega. 11 nalog je imelo enostavne naslove, ki so s poglobljenim raziskovanjem lahko pokazale kompleksnost zastavljenih ciljev.

Zaporedje nalog je bilo naslednje: 1. Digitalizacija lastnoročnega podpisa, 2. Ime v naravi, 3. Konsistentni zapisi, 4. Barve osebnosti, 5. Modularnost, 6. Plast iz plasti, 7. Namen pisav, 8. Protioblika, 9. Funkcionalnost in semantika, 10. Kombinacije, 11. Razstava. V galeriji lahko vidite izdelke (plakate) zadnje naloge, ki pa vsebujejo predstavitev vseh poprej zastavljenih nalog.

Sodelujoči: Jasmina Ajdini, Manca Bremšak, Rebeka Filipič, Lucia Jamnik, Bojana Jovanovska, Eva Tjaša Jurišić, Maja Kotar, Sara Krašovec, Petra Lapajne Povirk, Stana Milić, Ivana Katarina Milinković, Karin Moder, Larisa Nagode, Janja Resnik, Ana Šaše, Sinja Stres, Matic Strgar, Angelina Temelkovska, Nina Vene, Jasna Lavra Zabel, Mojca Žižek, Nace Pušnik (mentor).

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.