Etika v znanosti: O čem in zakaj akademska skupnost molči – posvet

Vabljeni, da se udeležite posveta z naslovom Etika v znanosti: O čem in zakaj akademska skupnost molči, ki ga organizira Komisija za enake možnosti na področju znanosti.

Spletni posvet bo v živo potekal v četrtek, 4. marca, od 10. do 11.30 ure na povezavi vzivo.sta.si, kjer bo posnetek na voljo tudi za kasnejši ogled.

Več o dogodku:

Znanost je imela v družbi dolgo nesporen pozitiven etični predznak. A praksa je pokazala, da tudi znanosti ni imuna na neetične prakse. Ali so raziskovalci in raziskovalke v Sloveniji ustrezno seznanjeni z etiko in integriteto pri svojem delu? Kdo odloča o vprašanjih etike in integritete v Sloveniji in kakšna so merila? Razprave na temo integritete in etike v znanosti potekajo v Sloveniji že nekaj časa, a ključnih premikov na tem področju še vedno ni.

Na spletnem posvetu Komisije za enake možnosti na področju znanosti z naslovom »Etika v znanosti: O čem in zakaj akademska skupnost molči« ponovno odpiramo razpravo na to temo. Opozoriti želimo na nekatere neetične prakse, ki mečejo slabo luč na znanost, znanstvenike in znanstvenice, in zaradi katerih znanost v družbi izgublja ugled in zaupanje. Zaupanje v znanost pa je danes ključnega pomena, saj je znanost nepogrešljiva pri iskanju ustreznih odgovorov na aktualne in pereče družbene izzive.

Celoten program posveta je dostopen v priponki.

 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.