Posvet: Kje so kandidatke za napredovanja in nagrade, odločevalke in akademkinje?

Komisija za enake možnosti na področju znanosti vas vabi, da se v petek, 5. marca 2021, ob 10.00 uri udeležite posveta z naslovom: Kje so kandidatke za napredovanja in nagrade, odločevalke in akademkinje?

Čeprav je delež doktorandk in doktorandov v Sloveniji že 20 let izenačen, se z vsako nadaljnjo stopnjo v znanstveni/akademski karieri delež žensk zmanjša. Ob tem pa se opazno zmanjša tudi delež raziskovalk, ki so za svoje delo nagrajene ali promovirane v visoke akademske nazive in na odločevalske pozicije. O tej tematiki bomo spregovorili na spletnem posvetu Komisije za enake možnosti na področju znanosti z naslovom »Kje so kandidatke za napredovanja in nagrade, odločevalke in akademkinje?« Osrednja tema posveta bodo ovire pri napredovanju raziskovalk, razlogi, da so raziskovalke pogosto prezrte pri kandidiranju za ugledne nagrade in članstvo v akademijah ter razlogi za nizko zastopanost žensk na odločevalskih položajih v institucijah. Predstavili bomo aktualno stanje na tem področju, nekaj primerov dobrih praks ter predlagali konkretne rešitve.

Spletni posvet bo v živo potekal v petek, 5. marca, od 10. do 12. ure na povezavi vzivo.sta.si, kjer bo posnetek na voljo tudi za kasnejši ogled.

Celoten program je dostopen v priponki.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.