Priznanje DOS za oblikovalski presežek

Projekt shirting … je prejel priznanje DOS – Društva oblikovalcev Slovenije za oblikovalski presežek poleg nagrade za najboljši projekt spremljevalnega programa BIO 50 : ZDAJ za shirting 03

team shirting _ Elena Fajt, Dejan Krajnik, Lucija Jankovec

shirting … vzpostavlja nov model oblačenja, ki uvaja trajnostne vrednote tako v procesu produkcije kot tudi uporabe. Produktno izhodišče projekta je srajca, ki kroži med uporabniki – ena srajca, več uporabnikov, eno oblačilo, več izkušenj. Projekt se razvija skozi posamezne edicije – do sedaj jih je bilo predstavljenih šest, ki vključujejo 38 unikatnih srajc.

Srajce so oblikovali priznani slovenski modni oblikovalci in kreativne skupine: Almira Sadar, Nataša Peršuh, Nataša Hrupič, Petja Zorec, Urška in Tomaž Draž, Sanja Grčić, Ivan Rocco, Dajana Ljubičić (shirting 03), pH15 (shirting 04), theCollective (shirting 05), Jelena in Svetlana Proković, Tanja Zorn Grželj, Maja Štamol, Nika Ravnik, Ana Jelinič (shirting 06).

Srajce je nosilo skoraj 200 uporabnikov doma in po svetu: v Istambulu, Sofiji, Pragi, Reki, Amsterdamu, Parizu, Baliju, v Baslu, Salzburgu, Stockholmu, Berlinu, Londonu in New Yorku in drugje.

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.