OSNOVE LIKOVNEGA IZRAŽANJA

Osnove Likovnega izražanja.

SEMINAR Plečnik +

1. SEMINAR

Izbrani prostori Jožeta Plečnika

Naša fakulteta se na dveh stranicah svojega poslopja spogleduje z Jožetom Plečnikom. Na eni strani nas nagovarja njegova ureditev Rismkega zidu. Na vogalu pa se naslanjamo prostore, v katerih je Plečnik učil svoje študente.

V nadaljevanju vam ponujam v branje besedila izbranih Plečnikovih projektov. Besedila vam lahko služijo tudi, da jih uporabite v svojih video upodobitvah, ki jih bomo ustvarjali pri seminarju predmeta Osnove likovnega izražanja. Naša prva naloga bo, da v skupinah po štiri ustvarite video v katerem se boste navezali na arhitekturno dediščino. Plečnika lahko artikulirate v obliki klasične montaže posnetkov, lahko uporabite način animiranja in ročnega risanja, lahko sestavite video kot kolaž. Dolžina videa naj bo od 2 do 3 minute. Na koncu tega dokumenta lahko najdete seznam del, ki vam lahko služijo kot motiv ali inspiracija.

Plečnika lahko v delu interpretirate v odnosu: funkcije in uporabnosti, prostora in gibanja. Preko oblike in vsebine. Prepletanju starega in novega. Skozi notranjost in zunanjost, svetlobo in temo ter kot celoto in detajl.

Projekt bo del javnega natečaja, ki ga organizira Muzej za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani. Vaše prispevke boste poslali do 30. 10. 2022 na elektronska naslova: izobrazevanje@mao.si in na boris.beja@ntf.uni-lj.si preko Wetransferja, s pripisom Plečnikovo leto _ filmski natečaj. Ob videu boste poleg pripeli še izpolnjeno prijavnico, ki jo najdete na povezavi. Vsebina celotnega natečaja je dosegljiva tudi na https://mao.si/filmski-natecaj/

 

Oddaja je mogoča tudi preko povezave.

 

SEMINAR Batič+
SEMINAR Kritika razstave +
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.