Zunanja izbirnost

Študenti drugih fakultet

Študenti, ki se odločijo opravljati izbirni predmet na Naravoslovnotehniški fakulteti, morajo do 27. 9. 2024 v referat na Snežniško 5, oz. Aškerčevo 12 (odvisno od tega, na katerem študijskem programu je predmet), prinesti izpolnjen spodaj priloženi obrazec.

Izbirni predmeti na NTF za zunanje študente v študijskem letu 2024/25 na 1. stopnji in 2. stopnji so sledeči:

Študenti Naravoslovnotehniške fakultete

Študenti NTF si lahko izbirne predmete v določeni višini kreditnih točk (število je določeno na posameznem programu) izberete tudi na drugih programih NTF oz. drugih članicah UL ter v okviru Centra za obštudijske dejavnosti Univerze v Ljubljani. Postopek izbora in višine posameznih kreditnih točk preverite v zavihkih spodaj.

Študenti Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje+
 • Študenti si lahko izbirne predmete, v višini 10% ECTS študijskega programa, izberete tudi na drugih programih NTF oz. drugih članicah UL, in sicer:
  – 1. stopnja: v višini 18 KT (za celoten študij, ne posamezno leto),
  – 2. stopnja: v višini 12 KT  (za celoten študij, ne posamezno leto).

  Postopek:

 • Ko boste preko VIS-a izbirali izbirne predmete, bodo na voljo le predmeti iz vašega programa.
  Izberite predmete svoje smeri, nato pa Obrazec za izbor predmetov izven matične fakultete ali študijskega programa  pošljite po e-pošti v referat-otgo@ntf.uni-lj.si Obrazec morate dostaviti ob vpisu oz. najkasneje do 25. 9. tekočega leta.

 

Študenti Oddelka za geologijo, Oddelka za geotehnologijo, rudarstvo in okolje ter Oddelka za materiale in metalurgijo+
 • do največ 10 KT (v okviru celotnega študija) za programe prve stopnje Geologija, Geotehnologija in rudarstvo ter Geotehnologija in okolje, prav tako za programe Inženirstvo materialov in Metalurške tehnologije,
 • skladno s posameznim programom na drugi stopnji Geologije, Geotehnologije ter Metalurgije in materialov do največ 10 KT.

Postopek

Ko boste preko VIS-a izbirali izbirne predmete, bodo na voljo le predmeti iz vašega programa.

Natisnjenemu vpisnemu listu iz VIS-a priložite Obrazec za izbor predmetov izven matične fakultete ali študijskega programa in sporočite, kateri predmet želite zamenjati.

Obrazec za izbor predmetov morate dostaviti ob vpisu oz. najkasneje do 25. 9. tekočega leta. Na posameznem oddelku bodo odločali ali izbirni predmet lahko vpišete, zato je priporočljivo, da obrazec oddate čim prej, lahko tudi pred oddajo vpisnega lista.

Ko bo vaš izbor potrjen, vam bomo v indeksu zamenjali predmet.

Lahko si izberete tudi predmet Centra za obštudijske dejavnosti, v kolikor ima vaš študijski program izbirnost ovrednoteno s 3 ali 4 kreditnimi točkami. V tem primeru izberete predmet in naknadno (vendar tudi do 25.9.) sporočite, kateri predmet ste izbrali:

 • Zunanji izbirni predmet – Center za obštudijske dejavnosti – 3 KT
 • Zunanji izbirni predmet – Center za obštudijske dejavnosti – 4 KT
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.