Predstavitev

Katedra za informacijsko in grafično tehnologijo deluje v okviru Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Prostore imamo na Snežniški ulici 5 v Ljubljani. Visokošolski učitelji, asistenti in tehnični sodelavci katedre delujemo na različnih raziskovalnih in pedagoških področjih; pomembnejša med njimi so: grafična priprava, tisk, dodelava, grafični materiali, tiskana elektronika, embalaža, slikovno procesiranje, informacijsko-komunikacijska tehnologija, fotografija, 3D-modeliranje, merjenje barve, tipografija, grafično oblikovanje in ekologija.

Sodelavci katedre smo nosilci in izvajalci temeljnih in izbirnih predmetov pri naslednjih bolonjskih študijskih programih:

V okviru pedagoškega dela skupaj s študenti pripravljamo razstave in druge dogodke, izvajamo raziskovalno delo in prirejamo domače in mednarodne konference in simpozije.
Aktivnosti, ki so bile izvedene v letu 2014, so navedene v letnem poročilu Katedre za informacijsko in grafično tehnologijo.

 

Prostori in oprema

Pedagoška in raziskovalna dejavnost katedre KIGT poteka v več laboratorijih. Poleg petih računalniških učilnic imamo laboratorij za barvno upravljanje, grafični tiskarski laboratorij, kemijski laboratorij, laboratorij za interaktivne sisteme in fotografski studio. Prostore si lahko ogledate na povezavi. Naš cilj je zagotavljati kakovostno raziskovalno delo in izobraževanje na področju grafičnih in interaktivnih komunikacij in sorodnih vsebin, ki bo diplomantom dalo potrebno temeljno teoretično in praktično znanje za zaposlitev v grafični, embalažni in papirni industriji, oblikovalskih in oglaševalskih agencijah, medijskih hišah ter izobraževalnih in raziskovalnih organizacijah.

 

Zgodovina

Kratka kronologija naše katedre:

  • 1996: Začetek študija Grafična tehnika, prvega visokošolskega programa za področje grafične tehnologije v Sloveniji
  • 2000/2001: Prvo študijsko leto s podiplomskim študijem grafike
  • 2002/2003: Vpis prve generacije študentov univerzitetnega programa Grafična tehnologija
  • 2006/2007: Začetek študija v skladu z Bolonjsko deklaracijo
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.