Izdelki

Odtisi gozdnih živali+

Pri predmetu 3D tehnologije so študenti s 3D skenerjem s strukturirano svetlobo zajeli mavčne odlitke stopinj gozdnih živali, jih ustrezno popravili in pripravili za tisk s 3D tehnologijo ekstrudiranja termoplastov. Natisnili smo jih s kompozitnim materialom, ki vsebuje 40 % delcev bora.

Več

3D kipi FormaViva+

Šlo je za študentsko projektno delo pri predmetih 3D tehnologije in Osnove 3D modeliranja v sodelovanju s parkom skulptur Forma Viva Kostanjevica na Krki.

Študentki so zajeli fotografije obstoječih skulptur v parku Forma viva in jih s tehniko fotogrametrije združili v 3D modele. 3D modele skulptur so ustrezno prirpavili za 3D tisk in jih natisnili s 3D tehnologijo ekstrudiranje termoplastov.

Več

3D tiskana rekonstrukcija Plečnikovega spomenika+

Lesena maketa Plečnikovega načrtovanega spomenika Janu Žižki se ni ohranila. Ohranili so se le začetne ročne skice, arhitekturni načrt in fotografija lesene makete, ki je bila posneta v slabih pogojih osvetljevanja. Iz Plečnikove hiše sta na Oddelek za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje prišli pobuda in želja, da bi razstavo z naslovom Plečnik in sveto, ki je potekala od 12. 10. 2018 do 21. 1. 2019, obogatili s 3D tiskano rekonstrukcijo izgubljene lesene makete.

Več

Maketa gradu Snežnik+

Opremljanje zavoda Ars Viva s ciljnimi komunikacijskimi kanali novih medijev.

Več

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.