Projektni teden

Projektni teden navadno poteka v živo, naši študenti pa predstavijo svoja dela skozi serijo razstav. Kljub temu, da bo večina dogodkov izvedenih le virtualno, nam bo nekatere izdelke le uspelo razstaviti tudi v živo. Vabljeni k spremljanju naše spletne strani ter tega dogodka, kjer bomo dnevno dodajali vsebine.

Študentom pa sporočamo:

Dragi študenti!

Letošnje študijsko leto je zajemalo veliko več izzivov, kot bi jih sicer. Morda je kakšna naloga in obveznost bila celo lažja, vendar pa so tako zelo drugačen način dela in nekatere omejitve pri komunikaciji pustili opazen pečat. Kljub temu ste uspeli nadgraditi svoje znanje, doseči nove cilje ter napredovati ne le kot strokovnjaki, temveč tudi kot osebe. Predvsem zato smo izredno ponosni na vas in na delo, ki ste ga opravili skozi celotno leto. Z veseljem kot mentorji stojimo za vašimi deli.

Vaši mentorji

Študentska dela preteklik let si lahko ogledate v zavihku Galerija.

Načrtovanje uporabniških vmesnikov+

Vabljeni k ogledu izdelanih prototipov spletnih mest in aplikacij, ki so nastali pri predmetu Strukture in prenos podatkov (Načrtovanje uporabniških vmesnikov).

Na razstavo

7-dnevni okvir+

Pri predmetu Oblikovanje informacij so bili študenti postavljeni pred izziv: Informacijsko oblikujte vaš tedenski ritem (7-dnevni okvir); vaše delo od jutra do večera (smiselno razporedite vsak dan in ga prikažite). Pri tem se poslužujte čim več grafično/tipografskih elementov (grafike, piktogrami, ikone …); NE FOTOGRAFIJ. Predstavitev naj bo grafična in naj ne vsebuje veliko besedila (čim manj oz. nič; uporabite ga lahko zgolj kot namig). Predstavitev vašega tedna naj bo čim bolj jasna, nedvoumna in zanimiva (izvirna). Glavno vodilo projekta je 7-dnevni okvir.x

Na razstavo

GWG ikonografija+
V letnem semestru študijskega leta 2020/2021 so študentje 1. letnika Grafičnih in interaktivnih komunikacij pod mentorstvom izr. prof. dr. Raše Urbas in doc dr. Urške Vrabič Brodnjak sodelovali v mednarodnem projektu »GWG ikonografija«.

Namen projekta je bil predrugačiti izbrane vsebine video tutorialov mednarodnega grafičnega združenja Ghent Workgroup (krajše GWG) v oblikovno zanimive, atraktivne in jedrnate infografike.

Študentje so pri svojem delu morali podrobno preučiti posamezno področje grafične priprave in pri izdelavi infografik upoštevati obstoječo celostno grafično podobo GWG združenja. Infografike so izdelali v slovenskem in angleškem jeziku.

Ogled izdelkov

SD Hospic+

Študentje 2. in 3. letnika GMT in GIK predmeta načrtovanja in produkcije avdio-vizualnih medijev Grafična priprava 2 so v sodelovanju s Slovenskim društvom Hospic predstavili nekatere vidike poslanstva in delovanja društva. Produkcija skozi intervjuje realnih zgodb, pripovedovanj prostovoljcev in zgodbe po scenaristični predlogi predstavlja soočanje z umiranjem, neozdravljivimi boleznimi, smrtjo, minevanjem, slovesom in žalovanjem. Študentska produkcija videa in animacij odgovorno a z velikim sočutjem odpira poglede na teme, ki so v naši družbi največkrat skriti v intimi bolečine posameznikov ali ožjega družinskega kroga in njihovega osmišljanja bistva življenja.

Videe si lahko tukaj.

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.