Tiskan nakit kot kovinski odtis zgodovine Roga

Veselimo se, da vas lahko povabimo na otvoritev razstave TISKAN NAKIT KOT KOVINSKI ODTIS ZGODOVINE ROGA, ki smo jo pripravili s študenti magistrskega študijskega programa Oblikovanja tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete. V preteklem študijskem letu smo se poglobili v zgodovino Centra Rog in našli navdih v obdobju do leta 1930, ko je to območje gostilo Tovarno koles in pisalnih strojev. Z razstavo smo želeli oživiti kulturno dediščino, ki jo nosi današnji Center Rog.

Nastali nakit odraža inspiracijo študentov v kolesih in pisalnih strojih. Uporaba 3D tiska s kovinskim praškastim materialom pa je dodala novo dimenzijo njihovim ustvarjalnim prizadevanjem, ki jih boste lahko odkrili na razstavi. Prisrčno vas vabimo, da se nam pridružite na otvoritvi in doživite to edinstveno srečanje med preteklostjo in sodobnostjo. Raziskujte z nami, kako smo uspeli oživiti zgodovino nekdanje tovarne Rog skozi 3D tiskan kovinski nakit.

Otvoritev bo potekala 15. 12. 2023 ob 17. uri, v Centru Rog. Dela študentov (Izabel Čebokelj, Kaja Čotar, Kaja Čufer, Nika Godec, Lan Krebs, Borjan Litovski, Rebeka Mamić, Gašpar Marinič, Rebeka Pajek, Pia Šilec, Sara Šmid, Teja Šter, Kaja Urankar in Emanuela Trajcheska) so nastala ob podpori mentoric (prof. Karin Košak, doc. dr. Tanje Nuše Kočevar, prof. dr. Deje Muck, ter teh. sod Marjete Čuk) ter ob sodelovanju s podjetjem NNPower d.o.o., ki je natisnilo nakit.

Vabljeni, da se nam pridružite na otvoritvi in delite z nami trenutke navdiha in ustvarjalnosti!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.