universitas

universitas je razstava tipografsko-fotografskih upodobitev posameznih ljubljanskih fakultet in akademij, ki so nastale ob 100-letnici Univerze v Ljubljani. Izdelke so v zimskem semestru študijskega leta 2018/2019 oblikovali študenti 2. letnika Grafične in medijske tehnike ter 3. letnika Grafičnih in interaktivnih komunikacij na Naravoslovnotehniški fakulteti, Oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje, Katedri za informacijsko in grafično tehnologijo.

Razstava universitas prikazuje izbor boljših tipografsko-fotografskih upodobitevljubljanskih fakultet in akademij. Razstavni prostor Vodnikove domačije dodatno oplemeniti tematiko študentskih del, saj pripisujemo prav Valentinu Vodniku, čigar 100-letnico smrti tudi obeležujemo v tem letu, utemeljitev sodobnega jezikoslovja.V okviru študijskega projekta smo povezali vsebine predmetov, ki se ukvarjajos tipografijo in fotografijo. Namen je bilo oblikovati izdelke, ki imajo s prepletanjem različnih področij večjo sporočilnost. Študenti so v projektni nalogi izdelalitipografsko-fotografske predstavitve posameznih ljubljanskih fakultet in akademij.Pri predmetih Tipografsko načrtovanje in Tipografija v različnih medijih so študenti izdelali lastne pisave, katerih črkovni in nečrkovni znaki izkazujejo značilnostiizbranih fakultet in akademij glede na njihove študijske programe ali arhitekturozgradb, v katerih ustanove delujejo. Pri predmetu Fotografija 2 so študenti izdelali ustrezno število tematsko opredeljenih fotografij in ilustracij. Grafično oblikovanjevsakega izdelka je tipografsko-fotografska implementacija.

Mentorji in avtorji razstave: Klementina Možina, Jure Ahtik, Tanja Urbanc, Ana Mendizza | Tipo. načrtovanje, Tipo, v različnih medijih, Fotografija 2

CGP: Patricija Selič, Jasmina Ajdini

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.