Obvestila

28
Mar
Zaključek vaje a. po parametrih typecooker.com in konzultacijah dokončaj besedo “čarovnik“. b. spremeni ali dodaj najmanj en parameter in ponovno nariši isto besedo. Bodi pozoren na spacing. Obe besedi predstavi za konzultacije. Domače branje preberi članek in pripravi se za predavanje 4. 4. 2017. Modularity: An Elemental Approach to Type Design in sicer: študenti s priimkom: A–H prvo poglavje: What is ... Preberite več
21
Mar
Koncept Sestavni del vsake črke sta njen črni in beli del. Če črko izoliraš in zelo povečaš, postane abstraktna likovna forma. Sploh v primeru, da jo zavrtiš ali zrcališ. Izberi dve črki, ki imata izrazito privlačne protioblike. Loči protioblike od oblik in jih z zvračanjem, zrcaljenjem ali vrtenjem (nobeno drugo pačenje ni dovoljeno) formiraj v tri ... Preberite več
21
Mar

Litosfera

21. 3. 2017, ob 10.33, napisal/-a Nace Pušnik
Naravoslovnotehniška fakulteta organizira v prostorih Univerze v Ljubljani razstavo z naslovom LITOSFERA. Sodelovanje med Oddelkom za geologijo in Oddelkom za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje skozi razstavo prinaša plodno sodelovanje med dvema navidezno nepovezanima panogama, kljub temu pa razstava združuje elemente, ki so potrebni za kakovostno izvedbo projekta. Geologi so pripravili izbor kamnin in fosilov, ki ... Preberite več
21
Mar
Domače branje za utrditev vsebine Parametrično oblikovanje se seznani s prakso: Prototypo in preberi članek: The Design of Rumba Priprava za delo v šoli Za predmet Načrtovanje pisav, v torek 28. marca si pripravi nekaj belih listov ležečega formata A4. Nanje po sredini s svinčnikom nariši dve tanki črti razmaknjeni 5 cm. To bo višina srednjega črkovnega pasu. Za natančen ... Preberite več
16
Mar
Koncept Na slovenskem trgu najdi embalažo za hrano ali gospodinjski preparat s stereotipnim likovnim jezikom, kompozicijo, povprečno realizacijo. Embalažno enoto preoblikuj tako, da produktu dvigneš sporočilno raven, a ga hkrati ohraniš znotraj njegove tipološke kategorije. Razloži temeljno zamisel preoblikovanja embalaže. Izvedba (rok 23. 3. 2017) Preoblikovano embalažo predstavi z opisom problema, potekom preoblikovanja in nove idejne ... Preberite več
14
Mar

3. seminarska naloga (OI): Merilo

14. 3. 2017, ob 15.57, napisal/-a Domen Fras
Koncept Premisli o stvareh, ki predstavljajo svet v malem, npr: figurice, igrače, kosi raznih vzorcev, delov naprav, … Izvedba (rok 21. 3. 2017) Fotografiraj te predmete tako, da spremeniš gledalčev občutek za merilo. Poizkusi postaviti predmete v zanje nevsakdanje okolje. Dvig ali spust kamere ponuja dramatične poglede. Izrez fotografije naredi tako, da dobiš dvomljivo oz. varljivo, ... Preberite več
14
Mar
Do naslednjega predavanja, 16. marca poišči izdelek široke potrošnje z embalažo, ki je izrazito konvencionalna, lahko prepoznavna in enostavno umestljiva v skupino sorodnih izdelkov (npr.: mlečni izdelki, higienski pripomočki, čistila, sladkarije, pijače, drobni tehnični izdelki, …). Na kratko pribeleži svojo odločitev in analiziraj likovni jezik embalaže, ki jo seveda prineseš s seboj.
14
Mar
Dvojni svinčnik je orodje, s katerim posnemamo široko pero. Pomaga nam razumeti distribucijo kontrasta in os podebelitve glede na kot pisanja. Črke z njim rišemo na podlagi skeletov, pri čemer se poteze kažejo kot vzporedne tanke krivulje, ki jih z oblikovalskimi intervencijami (zaključki, spoji, prehodi) modficiramo v črkovne oblike. Z metodo dvojnega svinčnika nariši besedo poslednja. V ... Preberite več
10
Mar
16. 3. prinesite na vaje ravnilo, škarje in svinčnik. Za izvedbo vaje bodo le-ti nujno potrebni.
7
Mar
Koncept Najdi motiv ali predmet(e), iz katerih zgradiš 4 vizualne študije: dve sta podrejeni zakonitostim likovnega ritma/neritma, dve pa zakonitostim likovnega ravnotežja/neravnotežja. Izvedba (rok 14. 3. 2017) Tehnika izvedbe je poljubna: analogno ali digitalno, obvezen je le format izdelkov: 3:2, pokončni ali ležeči je stvar osebne izbire. Če so kompozicije trodimenzionalne, jih fotografiraj. Kompozicije oddaj v ... Preberite več
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.