Novice

12
Apr

Psihosocialna pomoč za študente in zaposlene

12. 4. 2021, ob 12.30, napisal/-a NTF
V času koronavirusa se mnogi ljudje znajdejo v duševni stiski, saj živimo v razmerah, ki jih nismo vajeni in od nas zahtevajo prilagoditve, ki niso v skladu s človeško naravo. Človek je po naravi družbeno bitje, zdaj pa smo vse bolj potisnjeni v izolacijo. Študentom in sodelavcem Univerze v Ljubljani je na voljo Psihosocialna svetovalnica, ... Preberite več
6
Apr

Delavnica eksperimentalne kaligrafije

6. 4. 2021, ob 8.49, napisal/-a IGT
Te zanima delavnica eksperimentalne kaligrafije? Ta bo potekala v Ljubljani (v prostorih Mestnega muzeja), gostujoči mentor pa bo Guido de Boer. Več o dogodku najdeš na FB strani Tipo Brda.
29
Mar

Natečaj Vabljeni mladi 2021

29. 3. 2021, ob 9.26, napisal/-a IGT
Društvo likovnih umetnikov Maribor vabi mlade vizualne umetnike, stare do vključno 35 let in delujoče v Sloveniji, da se prijavijo na razpis Vabljeni mladi za nagrado Primavera 2021. Razpis omogoča mladim umetnikom, da s sodelovanjem pritegnejo pozornost strokovne žirije ter si tako prislužijo možnost skupinskega razstavljanja svojih umetniških del v rezidenčni galeriji DLUM. Nagrada podpira ... Preberite več
23
Mar

Video natečaj Banke Slovenije

23. 3. 2021, ob 8.51, napisal/-a IGT
Banka Slovenije vabi k sodelovanju na video natečaju! Rok za prijave je 30. april, izdelke pa lahko oddate do 25. junija. Več o natečaju na povezavi.
22
Mar

3D prostori

22. 3. 2021, ob 10.08, napisal/-a Helena Gabrijelčič
Vabljeni k ogledu zbirke videev z naslovom 3D prostori. Izdelali so jih študenti tretjih letnikov Grafičnih in interaktivnih komunikacij in Grafične in medijske tehnike pri predmetu Osnove 3D oblikovanja.
8
Mar

Projekt IMPROVISA – Življenje v gibanju

8. 3. 2021, ob 10.41, napisal/-a IGT
Vabljeni k sodelovanju v mednarodnem projektu »IMPROVISA – Življenje v gibanju«. Projekt bo raziskal inovativne modele za povečanje dostopa do kulture in dediščine z uporabo digitalnih in mobilnih tehnologij za mlajše občinstvo in ranljive skupine, kot so priseljenci in zaporniki. Izbrani bodo 4 evropski umetniki s področja multimedijske umetnosti, ki imajo izkušnje dela s filmom, fotografijo ... Preberite več
2
Mar
Študenti magistrskega študija Grafičnih in interaktivnih komunikacij so animirali svoje interpretacije kipov FormaVive. Vabljeni k ogledu videev!
19
Feb
V zimskem semestru 20/21 so pri predmetu Programja interaktivnih medijev študentje študijskih smeri GMT in GIK v sodelovanju s podjetjem BreathingLabs izdelovali 2D animacije na temo procesa dihanja ter njegovega pomena pri odpravi stresa, izboljšanju športnih rezultatov, zmanjševanju astmatičnih in paničnih napadov, upočasnjevanju srčnega ritma, stimulaciji prebave, odpravi odvečne teže in odpravljanju težav s spancem.
3
Feb

Ugrabljena Evropa? Reši jo!

3. 2. 2021, ob 9.21, napisal/-a Helena Gabrijelčič
Vas zanima, kako je bila Evropa ugrabljena? Bi želeli rešiti Evropo? Študente smeri Grafična in medijska tehnika, Grafičnih in interaktivnih komunikacij (1. in 2. stopnja) ter Oblikovanja tekstilij in oblačil (1. in 2. stopnja) vabimo k sodelovanju s Pokrajinski muzej Ptuj Ormož (PMPO) ter izdelavi diplomskega ali magistrskega dela, lahko pa tudi obštudijskega ustvarjanja, na ... Preberite več
16
Dec

Tipografija na NTF

16. 12. 2020, ob 11.20, napisal/-a IGT
Študij tipografije na Naravoslovnotehniški fakulteti je na konferenci ITypI predstavila dr. Petra Černe Oven. Vabljeni k ogledu!

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.