#priročnipetek #ostaniNTF

Današnji #priročnipetek je kot nalašč za kreativno sproščanje po koncu napornega tedna. Tehnika kolaža je enostavna, predvsem pa je zabavna in v svoji igrivosti ponuja nešteto možnih kombinacij – od zelo neposredih rešitev do čistih abstrakcij. Poigrajte se z oblikami tudi vi!

Potrebščine:

  • papir, kolaž barvni papir,
  • različna pisala (krede, voščenke, barvice, flomastri…),
  • škarje,
  • (lepilo).

Navodila so preprosta:

Iz papirja pričnite izrezovati različne oblike. Pri tem ne razmišljajte preveč, saj naključne poteze velikokrat dajejo super rezultate. Če pri sebi nimate različnih barvnih papirjev za izrezovanje, jih lahko preprosto izdelate sami. Prazne bele liste prebarvajte z različnimi pisali, ki puščajo zanimive vzorce in teksture. To bo dalo oblikam malo več karakterja. Ko ste zadovoljni z oblikami jih poljubno zlagajte, prestavljajte in premikajte po formatu. Ne pozabite na negativne izrezane oblike. Ko ste s postavitvijo zadovoljni, jo zalepite na podlago, lahko pa služi le kot sestavljanka oblik, ki se neprestano spreminja.

Kolaž je odlična tehnika sproščanja in ogrevanja pred resnejšimi vizualnimi nalogami, zato jo toplo priporočamo.

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.