1. in 2 mesto študentov na mednarodnem tekmovanju

Sodelovanje študentov PEF smeri Računalništvo na študijskem programu Dvopredmenti učitelj in študentov NTF Grafičnih in interaktivnih komunikacij, Oddelka za tekstilstvo grafiko in oblikovanje (predmet Programja interaktivnih medijev) je za leto 21/22 zmagovito osvojilo 1. in 2. mesto v finalu 10. mednarodnega tekmovanja iz snovanja in izdelave izobraževalnih računalniških iger, ki je potekalo 6. oktobra 2022 v okviru 16. Evropske konference o učenju z igrami v Lizboni.  

Predstavitve iger so dostopne na: Policist PavleHTML-Dash.

Avtorji študenti iz Pedagoške fakultete so Sabina Širca, Katja Ferenc, Alja Herga, Miha Medved, Adrijan Golja in Martin Ristič (mentorja dr. Jože Rugelj in dr. Matej Zapušek), iz Naravoslovnotehniške fakultete pa Ines Karažija, Pika Štefančič, Lorena Baš, Gaja Slokar, Manduša Aleksić Peter, Pika Schlegl (mentorja dr. Helena Gabrijelčič Tomc in dr. Andrej Iskra).

Na tekmovanju so sodelovali udeleženci iz 27 držav. Poleg večine evropskih držav so bili tekmovalci tudi iz ZDA, Brazilije, Japonske, Tajvana in Singapurja, ki so na tem področju med vodilnimi. V finalni del tekmovanja v kategoriji študentskih del se je uvrstilo 15 iger, njihovi avtorji pa so bili poleg naših dveh skupin študentov še z dveh uglednih ameriških univerz, s Tajvana, Japonske, Združenega kraljestva, Francije, Nemčije, Grčije in Portugalske.

Čestitke avtorjem, študentom za ta dosežek. 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.