Innovation ZOO

Innovation ZOO je razstava, ki razkriva iz idej razvite invencije študentov magistrskega študija Grafičnih in interaktivnih komunikacij ter Načrtovanja tekstilij in oblačil z Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje (NTF, UL).

“V letu 2015 smo razvijali pri predmetih Inovacijski management in Trženjsko upravljanje podjetij. Sodelovali smo z oglaševalsko agencijo Luna, podjetjem Start-up school Hekovnik, pri dveh projektih s podjetjem Microsoft Slovenija ter številnimi drugimi podjetji, ki so jih študenti sami vključili skozi razvijanje svojih idej.

Ideje, ki jih študenti razvijajo do prototipov (in še naprej) so raznolike, interdisciplinarne. Čeravno posegamo v neznana področja, se pri tem neizmerno zabavamo, raziskujemo, odkrivamo, se povezujemo. Iščemo nove poti, nove rešitve. Se tudi jezimo in smo včasih nezadovoljni. A na koncu vedno zmagamo. Razvijanje lastnih idej je prava popotnica za življenje. Naenkrat ugotovimo, da ni vse tako enostavno. Da so ovire, ki jih je potrebno premagati, da pridemo do cilja. Naučimo se kako poiskati prave poti. Naučimo se komunicirati. Predvsem pa se naučimo, da moramo dobre ideje predstaviti trgu hitro in pametno. Strokovnost nas ne ovira, temveč nam pri tem pomaga. Pomaga nam celoto razvite ideje zaokrožiti v zgodbo in okoli nje zgraditi celostno podobo, zaradi katere naše invencije oživijo.

Letos smo naše invencije združili pod imenom Innovation ZOO. Razvijali smo jih v treh sklopih: ideja, napredek in invencija s končnimi prototipi. Če so ideje na začetku izgledale »nekam čudno«, pa so na koncu dobile fascinantno podobo v prototipih in konceptih, ki so jih zasnovali študenti. Vsak projekt je nekaj posebnega. V vsak projekt so vložene ure in ure dela, zato je končni izkupiček še toliko bolj dragocen.
Ponosni smo na svoje projekte, na ideje in na študente, ki so s svojo kreativnostjo, vztrajnostjo, predvsem pa velikim trudom svoje ideje preoblikovali v invencije. Sir Ken Robinson je nekoč dejal: »Ljudje imamo izjemen dar – dar domišljije. … Če bomo v šolah ustvarili prave pogoje, če bomo cenili vsakega učenca takšnega, kot je in tako kot je treba, bomo priča razcvetu.« Innovation ZOO je začetek tega razcveta.

Idejni vodje razstave:
Urška Stankovič Elesini, Dejana Javoršek, Andrej Učakar

Oblikovna zasnova razstave:
Nina Rojc, Robert Zupančič

Avtorica naslova »Innovation ZOO«:
Špela Pangerc

Avtorji invencij:

  • Rollem-up: Maruša Pangerc, Katja Heberle, Peter Podobnik
  • Bajko: Robert Zupančič
  • Pick&Stick: Tevž Zrinski, Matevž Baloh, Rok Kompare
  • Pametna oprsnica: Klara Skube, Rebeka Šerbel, Primož Trček
  • `Lait: Špela Pangerl, Miha Mahkovic, Matjaž Muhič, Veronika Brezovnik
  • Inovativni zvezek: Tjaša Armič, Nataša Qualizza
  • Interaktivni billboard: Barbara Naglič, Tilen Čančer, Nina Rojca
  • SAN: Neža Sukič, Andrea Malnig, Sandra Krebelj
  • Tople nalepke: Maja Rusjan, Natalija Kojzek, Sara Golobič
  • City pocket: Alja Strojan, Rajna Miletić
  • Blink: Ajda Cehner, Eva Žagar, Ajda Žagar, Saša Špiler
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.