Knjiga “Printing on polymers, Fundamentals and Applications”

Pri založbi Elsevier je izšla knjiga Printing on polymers, Fundamentals and Applications. Knjiga je nastala pod uredniško roko Joanne Izdebske, iz Tehnične univerze v Varšavi, Oddelka za tehnologijo tiska, in Thomasa Sabuja, iz Univerze Mahatma Gandhi v Kottayamu, Mednarodnega in meduniverzitetnega centra za nanoznanost in nanotehnologijo.

Vsebino knjige so oblikovali številni priznani strokovnjaki iz različnih univerz in inštitutov, med drugim tudi dveh slovenskih inštitucij. Iz Inštituta Jožef Štefan sta sodelovala dr. Alenka Vesel in dr. Miran Mozetič, iz Naravoslovnotehniške fakultete, Katedre za interaktivno in grafično tehnologijo pa doc. dr. Raša Urbas in izr. prof. dr. Urška Stankovič Elesini.

Vsebina knjige obravnava tisk na klasične kot tudi biorazgradljive polimerne materiale, katerih uporaba v zadnjih letih močno narašča. Polimerni materiali uspešno zamenjujejo klasične materiale (papir, steklo, kovino) na različnih področjih kot npr. v embalaži, kmetijstvu, avtomobilski industriji itd. Temu razvoju se mora prilagajati tudi področje tiska. Avtorji se zato v knjigi posvečajo poznavanju polimernih materialov in njihovim lastnosti, ustrezni predpripravi polimernih površin ter ostalim parametrov, ki so pomembni pri uporabi različnih vrst tiska.

Knjiga je namenjena študentom in predavateljem, tiskarjem in proizvajalcem tiskovnih materialov kot tudi drugim industrijam, ki so na kakršenkoli način povezani s tiskom na polimerne material.

Knjiga je na voljo v knjižnici Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje, NTF.

polimers

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.