Mednarodno priznanje dr. Urški Vrabič Brodnjak

Izredna profesorica dr. Urška Vrabič Brodnjak prejela mednarodno priznanje kot najboljša gostujoča profesorica v ZDA.

Izr. prof. dr. Urška Vrabič Brodnjak, profesorica na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer predava razvoj in uporabo trajnostnih embalažnih materialov ter oblikovanje embalaže, je 10. novembra 2023 prejela prestižno mednarodno priznanje Janet Else Visiting Scholar Award v ZDA. Nagrado ji je podelilo mednarodno združenje International Textile and Apparel Association (ITAA), ki združuje največje svetovne korporacije modnih blagovnih znamk, oblačil in maloprodaje ter prestižne ameriške univerze s področja znanosti o materialih in inženiringu.

S tem dosežkom je prof. dr. Vrabič Brodnjak druga Evropejka, ki je bila počaščena s to ugledno nagrado. V okviru podelitve nagrade je imela 9. novembra v Baltimorju, ZDA, tudi vabljeno predavanje na mednarodni konferenci ITAA – Bridging the divide. Naslov predavanja, “The Metamorphosis of Fashion Packaging: Unmasking the Evolution and Future Development of Sustainable Solutions,” odraža njeno predanost raziskovanju in razvoju trajnostnih embalažnih rešitev v modni industriji.

Profesorica je s svojim strokovnim znanjem in predanim delom na področju trajnostne embalaže v svetovnem merilu zaslužila spoštovanje mednarodnih kolegov in industrije, saj jo že prihodnje leto 2024 vabijo kot predavateljico na Inovacijski forum v New York, v ZDA. Izr. prof. dr. Vrabič Brodnjak je s svojim delom pustila pomemben pečat na področju razvoja in uporabe trajnostne embalaže, materialov in rešitev, s čimer prispeva k pomembnim premikom v smeri odgovornejšega odnosa do okolja v embalažni industriji. Njeno prizadevanje je tudi odraz visoke kakovosti in ugleda slovenske znanstvene in akademske skupnosti.


Urška, čestitamo!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.