Ponazoritev konceptov zelenega prehoda z interaktivnimi maketami

V torek 12.12. se je s sklepnim srečanjem projektne ekipe končal tri mesečni Študentski projekt za trajnostni razvoj 2023 z naslovom Ponazoritev konceptov zelenega prehoda z interaktivnimi maketami. Načrtovane, oblikovane, digitalno in fizično prototipirane ter z elektroniko opremljene so bile izobraževalne interaktivne makete s tematikama e-mobilnosti in e-skupnosti. Rezultati so z didaktičnimi navodili za izdelavo in uporabo maket objavljeni na spletni strani. Učni paket je skupaj s kosovnico in kodo dostopno na GitHub uporaben kot učno orodje za osnovne in srednje šole.

Interdisciplinarno skupino je sestavljalo osem študentov: Nuša Detiček in Urša Zlobec iz FDV, Uroš Tomažič, Enis Hadrović in Mateo László iz FE in Elena Koradin, Eva Bevk in Nika Udovič iz NTF; ter treh mentorjev: prof. dr. Matej Zajc (vodja, FE), prof. dr. Helena Gabrijelčič Tomc (NTF) in prof. dr. Tanje Kamin (FDV). Pri projektu so sodelovali tudi Tim Marčetič, Klara Anur in Elektroinštitut Milan Vidmar.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.