Projekt GWG ikonografije

V sklopu delovanja mednarodne organizacije Ghent Workgroup (krajše GWG) in njenega odbora – Kreativnega povezovalnika (angl. Creative Outreach Subcommittee) je bil v začetku marca 2020 razpisan projekt GWG ikonografije. Namen in cilj projekta je bil izdelati nabor novih, posodobljenih piktogramov, ki bi s svežim vsebinskim in oblikovnim pristopom ter artistično koherenco omogočil boljšo uporabniško izkušnjo in olajšal komunikacijo ter podal nov in posodobljen pridih podobe spletne strani GWG.

Projekt je bil izveden v sklopu študija Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Oddelka za tekstisltvo, grafiko in oblikovanje. Študentje študijskega programa Grafičnih in interaktivnih komunikacij so v sklopu predmeta Oblikovanje informacij, pod mentorstvom doc. dr. Naceta Pušnika, asist. dr. Gregorja Frankna in izr. prof. dr. Raše Urbas marljivo delali na projektu skoraj pol leta. Izvedba projekta je poleg doseganja ustreznega cilja predstavljala še v dodaten izziv, saj je bila zaradi covid-19 situacije precej drugačna. Predavanja, konzultacije in celotna komunikacija so bila striktno omejena le na uporabo spletnih orodij.

V projektu je sodelovalo 13 študentov –Valerija Ažman, Tina Cajnkar, Maja Černe, Maj Eržen Ambrož, Eva Klemenčič, Jure Klokočovnik, Ivana Koron, Tereza Lenardič, Špela Lukman, Lara Mrhar, Maša Škrbić, Lana Šušteršič Jeršin in Nino Volf. Študentje so tekom izvedbe projekta pokazali izjemno kreativnost, inovativnost in ustvarjalnost. Pri svojem delu so morali upoštevati določena navodila in že postavljena oblikovalska načela, ki pa so zapovrh morala biti skladna tudi s celostno grafično podobo GWG.

Rešitve, ki so jih predstavili so bile vsaka po svoje zanimive in odločitev o tem, katera je najprimernejša, je bila zato zelo težka.

Člani GWG odbora Kreativnega povezovalnika so najprej naredili ožji izbor treh zanimivih rešitev, med katerimi so na koncu izbrali najprimernejšo. V ožji izbor so se uvrstili predlogi Eve Klemenčič, Špele Lukman in Maja Eržena Ambroža, pri čemer je bila na koncu kot najprimernejša rešitev izbrana predloga Maja Eržena Ambroža.

Vsem sodelujočim v projektu GWG ikonografije so bili podeljeni certifikati sodelovanja, najboljšim trem pa sta podjetji Enfocus BVBA in callas software GmbH podelili tudi simbolične nagrade.

Sodelujočim študentom in mentorjem čestitamo za dosežen uspeh, podjetjema pa se zahvaljujemo za podarjene nagrade.

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/v9.0/10158876864378794/photos?fields=album,images,name,picture,link,target&limit=100&access_token=EAAHMMlKi7B8BAMAN3uVJnVbRHRtz2ba00MMs4ZCSaAGDVlIOBlNYpvydv1B7U4CLOMJ9Qqf4wGZAX3J1WP0ICnsZBBOX4SUAbtgBavLAzHWUoYFQhi59pZA0BYFyzHhMlMNlhz6ZCQg9JZAPO2EhQhf0lvgIdahDi0CAzjfciOywSaQQbyJhi8): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /web/html/ntf/public_html/wp-content/themes/ntf/functions/functions-helpers.php on line 1441

Notice: Trying to get property of non-object in /web/html/ntf/public_html/wp-content/themes/ntf/functions/functions-helpers.php on line 1606
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.