Razpis za priznanja DOS

Društvo oblikovalcev Slovenije razpisuje kandidature za dodelitev različnih priznanj. Med njimi najbolj zanimivo je priznanje za mlade do 30 let, priznanje Daljnogled.

  • PRIZNANJE OBLIKOVALSKI PRESEŽEK se podeli avtorjem ali avtorskim skupinam za vrhunske aktualne oblikovalske realizacije ali za pomembno delo s področja teorije in kritike oblikovanja ter strokovne publicistike, ki predstavlja prispevek k bogatitvi oblikovalske kulture. Priznanje lahko prejmejo avtorji ali avtorske skupine za pomembne oblikovalske dosežke, ki so bili javnosti predstavljeni v zadnjih dveh letih,
  • PRIZNANJE OBLIKOVALSKI DOSEŽEK se podeli avtorjem ali avtorskim skupinam za pomembno aktualno oblikovalsko realizacijo ali za pomembno delo s področja teorije in kritike oblikovanja ter strokovne publicistike oziroma nasploh za prispevek k bogatitvi oblikovalske kulture. Priznanje lahko prejmejo avtorji ali avtorske skupine za oblikovalske dosežke, ki so bili javnosti predstavljeni v zadnjem letu.
  • PRIZNANJE DALJNOGLED se podeli najboljšemu delu avtorja ali skupini avtorjev, ki v času prijave dela še niso dopolnili 30 let starosti. Nagrado prejmejo avtorji za najboljši odgovor na razpis oziroma izziv, ki ga razpiše Društvo oblikovalcev Slovenije. Postopek izbire nagrajenca ali nagrajencev je dvostopenjski in vključuje poleg komisije DOS tudi predstavnike strokovne in splošne javnosti.
  • PRIZNANJE DOS ZA ŽIVLJENJSKO DELO se podeli posameznim zaslužnim avtorjem za izjemen ustvarjalni opus, publicistično ali pedagoško delo na področju oblikovanja, ki je hkrati pomemben prispevek k razvoju in bogatitvi slovenske oblikovalske kulture.
  • DOS občasno na predlog članov ali javnosti podeli tudi PRIZNANJE ČASTNI ČLAN DOS kot častni naziv pravni ali fizični osebi, ki je s svojim delovanjem pripomogla uveljavljanju oblikovanja, k razvoju kritike in razumevanj aktualnih oblikovalskih problematik, razvoju in uveljavitvi oblikovalske stroke ter njenemu dokumentiranju ali pa je s svojimi dejanji bistveno pozitivno vplivala na okoliščine, ki nas obkrožajo.

Celotno vabilo na razpis in razpisno dokumnetacijo najdete v prilogi spodaj.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.