Ugrabljena Evropa? Reši jo!

Vas zanima, kako je bila Evropa ugrabljena? Bi želeli rešiti Evropo?

Študente smeri Grafična in medijska tehnika, Grafičnih in interaktivnih komunikacij (1. in 2. stopnja) ter Oblikovanja tekstilij in oblačil (1. in 2. stopnja) vabimo k sodelovanju s Pokrajinski muzej Ptuj Ormož (PMPO) ter izdelavi diplomskega ali magistrskega dela, lahko pa tudi obštudijskega ustvarjanja, na temo digitalne, grafične rekonstrukcije in oblikovanja delno ohranjenega rimskega mozaika s prizorom ugrabitve Evrope.

Rimski mozaik s prizorom ugrabitve Evrope je eden najpomembnejših mozaikov z območja današnje Slovenije vendar ga hranijo v Gradcu (Avstrija). Zaradi pomembnosti mozaika želimo predstaviti njegovo virtualno različico oz. natisnjeno reprodukcijo in jo predstaviti v izvornem okolju, kjer je bil najden.

Rezultat dela bo predstavljen na medinstitucionalni razstavi z možnostjo sodelovanja na mednarodni razstavi, digitalna rekonstrukcija pa naj bi bila zaključena do julija 2021, pri čemer bomo mentorici Tanja Nuša Kočevar in Helena Gabrijelčič Tomc ter Aleksandra Nestorović, kustodinja PMPO, na razpolago.

Kontaktirajte nas na tanja.kocevar@ntf.uni-lj.si ali helena.gabrijelcic@ntf.uni-lj.si.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.