Valvazorjev nagelj za medmuzejsko razstavo Ženske zgodbe

V četrtek, 18. 5. 2023, je v narodni galeriji potekala podelitev Valvazorjevih nagrad. Valvasorjev nagelj so za leto 2022 namenili medmuzejski razstavi avtorske skupine pod vodstvom Verene Perko z naslovom Ženske zgodbe: mitske podobe in realnost skozi muzejske predmete.

Pri snovanju razstave sta z digitalno reprodukcijo in interpretativno animacijo mozaika s prizori ugrabitve Europe sodelovala dva študenta OTGO, Gregor Oštir – KIGT in Anže Mrak – KOTO. Delo študentov je bilo izvedeno pod mentorstvom mentoric z obeh kateder, dr. Tanjo Nušo Kočevar, dr. Dejano Javoršek (nekdanja članica katedre) in dr. Heleno Gabrijelčič Tomc. Rekonstrukcija je potekala na podlagi strokovnih usmeritev Aleksandre Nestorović, kuratorke Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož.

Povezava do predstavitve postopka rekonstrukcije in animacije je dostopna na povezavi.

Medmuzejska razstava po gostovanju v nekaterih slovenskih muzejih trenutno potuje po Hrvaškem. Predvideno je tudi gostovanje v Srbiji.

Na fotografiji je predstaljena rekonstrukcije mozaika s prizorom ugrabitve Evrope.


Avtorjem in mentorjem razstave iskreno čestitamo!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.