Zaključna prireditev natečaja »Oblikuj pločevinko illy 2020«

V petek, 2. oktobra 2020, smo v prijetnem okolju Kristalne palače predstavili drugo slovensko avtorsko pločevinko illy Art Collection. Posebna izdaja pločevinke je rezultat natečaja, ki sta ga marca in aprila letos med študenti ljubljanskih umetniških fakultet organizirali družbi illycaffè s.p.a. in Espresso d.o.o. Za zmagovalko natečaja je bila izbrana Maja Flis, študentka Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, smer Grafika in Modno in tekstilno oblikovanje, katere umetniško delo je natisnjeno na omejeni izdaji 250-gramske mlete kave illy.

O natečaju »Oblikuj pločevinko illy 2020«

Zmagovalka drugega slovenskega natečaja »Oblikuj pločevinko illy« je Maja Flis, študentka 1. letnika Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Njeno umetniško delo je natisnjeno na omejeni izdaji 32.000 pločevink kave illy, ki so že v prodaji v vseh bolje založenih trgovinah.

Na natečaju, ki sta ga med 10. marcem in 19. aprilom letos organizirali družbi illycaffè s.p.a. in Espresso d.o.o., je sodelovalo več kot 153 mladih ustvarjalcev – študentov in študentk oblikovanja in arhitekture z Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO), Fakultete za arhitekturo (FA) in Naravoslovnotehniške fakultete (NTF, smer Grafika in Modno in tekstilno oblikovanje) Univerze v Ljubljani. Med 344 prijavljenimi rešitvami je strokovna žirija 18. maja izbrala 10 finalistov in zmagovalko.

Finalistke natečaja NTF:

  • 1. nagrada: Maja Flis, NTF
  • 2. nagrada: Sara Prinčič, NTF
  • 4.–10. nagrada:
    • Lea Lakić, NTF
    • Klavdija Frelih, NTF

Štiričlansko strokovno žirijo so sestavljali izkušeni in priznani strokovnjaki s področja grafičnega in industrijskega oblikovanja. Mešana slovensko-italijanska žirija je ocenjevala izvirnost rešitev, njihovo aplikativnost in skladnost z vrednotami blagovne znamke illy:

  • Carlo Bach, umetniški vodja in kreativni direktor illycaffè,
  • doc. Suzi Bricelj, profesorica ilustracije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani,
  • doc. Leon Belušič, profesor na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani,
  • prof. dr. Klementina Možina, profesorica na Oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje, Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani.

Fotografije: Jure Ahtik


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/v9.0/10158711814138794/photos?fields=album,images,name,picture,link,target&limit=100&access_token=EAAHMMlKi7B8BAMAN3uVJnVbRHRtz2ba00MMs4ZCSaAGDVlIOBlNYpvydv1B7U4CLOMJ9Qqf4wGZAX3J1WP0ICnsZBBOX4SUAbtgBavLAzHWUoYFQhi59pZA0BYFyzHhMlMNlhz6ZCQg9JZAPO2EhQhf0lvgIdahDi0CAzjfciOywSaQQbyJhi8): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /web/html/ntf/public_html/wp-content/themes/ntf/functions/functions-helpers.php on line 1441

Notice: Trying to get property of non-object in /web/html/ntf/public_html/wp-content/themes/ntf/functions/functions-helpers.php on line 1606
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.