Grafična priprava 1 – vaje

 

*****************************************************************************************************************************************************************************

POSEBNO OBVESTILO – VAJE V ČASU UKREPOV ZA ZAJEZITEV ŠIRJENJA OBOLENJ ZARADI VIRUSA SARS-CoV2!

Zaradi prekinitve izvajanja pedagoškega procesa v stavbi fakultete so, zaradi kontinuitete izobraževalnega procesa, vaje pri predmetu pripravljene tako, da jih lahko večina študentov izvaja doma.

Gradivo z navodili za obdobje od 16.3. do 27.3.2020 je pripravljeno na povezavi:

https://www.dropbox.com/s/w55fd2q8zc5cajy/GP1_vaje_teden16do20_in_teden23do27mar_2020.pdf?dl=0 .

V tednu od 30.3. do 3.4.2020 je predvidena izvedba vaje “Osnovni popravki fotografij”, ki se nahaja na straneh 9 do 12 skripte za vaje (povezava do skripte).

V tednu od 6.4. do 10.4.2020 je predvidena izvedba vaj “Ločljivost – spremembe pri pomanjševanju in povečevanju rastrske slike”, “Ločljivost digitalne fotografije” in “Vektorska grafika – geometrijski liki, mreže, vodila, pripenjanje”, ki se nahajajo na straneh 13 do 16 skripte za vaje (povezava do skripte).

V tednu od 13.4. do 17.4.2020 je predvidena izvedba vaje “Besedilo”, ki se nahaja na straneh 17 do 21 skripte za vaje (povezava do skripte).

V tednu od 20.4. do 24.4.2020 je predvidena izvedba vaje “OCR”, ki se nahaja na straneh 23 do 26 skripte za vaje (povezava do skripte).

V tednu od 27.4. do 1.5.2020 je predvidena izvedba vaje “Rastrska slika – formati datotek”, ki se nahaja na straneh 29 do 34 skripte za vaje (povezava do skripte).

V tednu od 4.5. do 8.5.2020 je predvidena izvedba vaj “Spreminjanje rastrske slike v vektorsko”, “Osnove risanja z vektorsko grafiko” in “Risanje krivulj s peresom”, ki se nahajajo na straneh 35 do 41 skripte za vaje (povezava do skripte).

V tednu od 11.5. do 15.5.2020 je predvidena izvedba vaj “Formati vektorske grafike” in “Priprava interaktivnega PDF dokumenta v InDesignu”, ki se nahajajo na straneh 43 do 48 skripte za vaje (povezava do skripte).

 

Po odredbi tajnika NTF prilagam spodnje opozorilo:

Predavanje je namenjeno študentom Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Ob tem vas vljudno prosimo, da upoštevate predpise o varstvu avtorskih pravic, zlasti 101. člen Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah, v skladu s katerim so materialne avtorske pravice na avtorskem delu iz delovnega razmerja izključno prenesene na delodajalca.

 

Želim vam veliko pomladnega sonca in ostanite zdravi!

*****************************************************************************************************************************************************************************

 

Z vajami pričnemo v tednu od 2. 3. do 6. 3. 2020.

 

vsebina vaj:

Spoznavanje načinov in orodij za grafično pripravo dokumentov, izdelavo in urejanje rastrske in vektorske grafike.

 

kdaj:

razpored glede na objavljeni urnik

 

koliko časa:     

predvidoma 14 tednov (odstopanja glede na praznike);

posamezna vaja: 2×45 minut oz. blok ura 90 minut

 

prisotnost na vajah:                

opravičljiv 1 izostanek z zdravniškim opravičilom

 

ostalo:

Postopek dela z računalnikom (prijava, ustvarjanje lastnega delovnega okolja itd.), način ocenjevanja, možnost dodatnega dela za boljšo oceno itd. je podan na uvodni uri vaj.

 

pomoč pri vajah:

 

kdo:

asist. Mihael Lazar, u.d.i.e.

za e-mail kliknite tukaj

 

tehnični sodelavec

 

kje:

Laboratorij za interaktivne sisteme,

Snežniška5, 2. nadstropje desno, zadnja vrata levo K-207 (soba 212),

telefon v laboratoriju: 01/2003222

 

kdaj:

govorilne ure – ponedeljek od 11:00 do 12:00;

pokličete, pišete ali potrkate lahko seveda tudi izven termina govorilnih ur

 

literatura:

skripta za vaje v slovenščini

script for exercises in English

 

Po odredbi tajnika NTF prilagam spodnje opozorilo:

Predavanje je namenjeno študentom Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Ob tem vas vljudno prosimo, da upoštevate predpise o varstvu avtorskih pravic, zlasti 101. člen Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah, v skladu s katerim so materialne avtorske pravice na avtorskem delu iz delovnega razmerja izključno prenesene na delodajalca

 

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.