Uspešno zaključen projekt KamPlaz

Za nami je uspešno zaključen projekt KamPlaz s polnim naslovom »Osveščanje prebivalcev občine Kamnik o pojavih plazenja«, ki je potekal od 1. 3. do 31. 7. 2018 v okviru programa Po kreativni poti do znanja 2017–2018 (PKP). Pri projektu je sodelovalo 8 študentov geologije ter grafičnih in interaktivnih komunikacij pod vodstvom pedagoških mentorjev UL NTF izr. prof. dr. Timoteja Verbovška, izr. prof. dr. Marka Vrabca in doc. dr. Naceta Pušnika v sodelovanju z občino Kamnik (delovni mentor g. Matjaž Srša) in podjetjem Spring svetovanje, projektiranje in nadzor v gradbeništvu s. p. (delovni mentor g. Martin Vrabec).

Cilj projekta je bil izdelati informacijsko brošuro za prebivalce občine Kamnik o procesih plazenja z navodili, kaj narediti, če pride do plazenja. Brošura bo tiskana in dostopna v fizični obliki v občini Kamnik, elektronska verzija pa je že na voljo na spletni strani projekta: https://sites.google.com/view/kamplaz.

Poleg tega je na spletni strani še veliko več podatkov, med drugim različne karte, rezultati 3D modela, pridobljenega z brezpilotnim letalnikom (dronom), literatura o plazenju, popisi terenskih ogledov ipd.

Projekt smo letos predstavili tudi na 5. slovenskem geološkem kongresu v Velenju in predstavitveni poster je prejel nagrado za najboljši študentski poster na kongresu! Plakat bo od 22. 10. do 2. 11. na ogled na Snežniški 5, nato pa od 5. 11. do 19. 11. na Aškerčevi 12.

Plakat in brošura projekta KamPlaz
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.