Splošne informacije

Predstavitveni zbornik – UNI studijski program Geologija 2 stopnja

Podatki o študijskem programu

Univerzitetni študijski program druge stopnje geologija (magistrski študij) traja 2 leti (4 semestre) in obsega skupno 120 ECTS. Program se deli na tri module: Aplikativna geologija, Geookolje in geomateriali ter Regionalna geologija in paleontologija.
Vpis za vse module študija je enoten (študenti se prijavijo preko eVŠ na magistrski študij 2. stopnje geologija in šele ob vpisu izberejo želeni modul).

Temeljni cilji programa

Diplomant drugostopenjskega študija geologije nadgradi temeljna znanja iz vseh področij geologije. Glede na osebni interes se širše specializira z izbiro modula študija, v okviru izbirnih vsebin znotraj modula pa dodatno poglobi specifična znanja izbranih ožjih področij geološke stroke ali interdisciplinarnih pristopov.Temeljni cilj študijskega programa Geologija je usposobiti strokovnjaka, ki bo sposoben reševati probleme s področja osnovnih raziskav večine geoloških ved, kot tudi delo na področju aplikacij in reševanje interdisciplinarnih problemov. Diplomant druge stopnje bo sposoben samostojno reševati zahtevne in visoko specializirane probleme in naloge na izbranih področjih geologije.

 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.