Knjižnica OG

naslov: Aškerčeva 12, 1000 Ljubljana

  • pritličje, soba p-18
  • delovni čas: 8.00-12.00  in 13.00–15.00
  • Bibliotekarka: Barbara Bohar Bobnar (barbara.bohar@ntf.uni-lj.si)
  • Tel.: 01/47 04 630

E-pošta: knjiznica-og@ntf.uni-lj.si

Nekdo je nekoč zapisal, da pot v laboratorij vodi skozi knjižnico. In res je tako. Brez knjig, revij in informacij ni dobrega strokovnega dela, ni dobrih učnih, učiteljskih in znanstvenih rezultatov. Zato je knjižnica v nekem smislu ogledalo ustanove, kjer deluje. To še posebej velja za fakultetne knjižnice, ki morajo sodelovati pri pedagoškem in znanstvenem delu.

Knjižnica Oddelka za geologijo se je razvijala z rastjo oddelka. Trenutno je zaradi selitve sedež knjižnice na Privozu 11, kjer se je pred tem nahajala dislocirana enota. Po zaključeni selitvi bodo knjižnice OG, OGRO in OMM združene v eno na Aškerčevi 12. Ob koncu leta 2014 je knjižnična zbirka obsegala 42.733 knjig, 1125 diplom in disertacij ter 1050 enot neknjižnega gradiva. Knjižnično gradivo obsega seminarske, diplomske, magistrske in doktorske naloge Oddelka za geologijo, strokovne publikacije in periodiko s področja geologije, priporočena učna gradiva, skripta, kartografsko zbirko. V letu 2014 je knjižnica prejemala 39 tiskanih in 6489 elektronskih slovenskih in tujih revij. V tem letu je knjižnica študentom in profesorjem ter drugim uporabnikom izposodila 1350 enot gradiva. Razen diplomskih, magistrskih in doktorskih nalog je ostalo gradivo v prostem pristopu.

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.