KO – LAB RE – PORT

Po vzoru sodelovanj v sodobni modi so študentje oblikovanja tekstilij in oblačil Naravoslovno tehniške fakultete Univerze v Ljubljani v letošnjih zaključnih projektih oblikovali interdisciplinarne kolekcije z naslovom KO – LAB. V njih so povezovali različna področja, odpirali nove teme, sodelovali – medgeneracijsko, z lokalnimi skupnostmi, različnimi proizvajalci in rokodelci, institucijami in društvi, s študenti drugih fakultet, prijatelji, sorodniki, umetniki, sami med seboj … Študentje so bili povabljeni k sodelovanju tudi pri projektu oblikovanja modnih dodatkov za Huawei.

V projektih so se znanja in izkušnje pretakali obojestransko; vsakršno sodelovanje prinese kaj novega in pozitivnega za vse sodelujoče.

Modna revija je bila organizirana v sodelovanju z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje; na njej so oblačila nosili prostovoljni modeli, pri glasbi smo sodelovali z Akademijo za glasbo; pričeske so nastale v sodelovanju s Srednjo frizersko šolo Ljubljana, maska s študenti Visoke šole za storitve (VIST), tiskovine, fotografije in video pa v sodelovanju s KIGT NTF.

Modna revija je del praznovanja ob 100. obletnici ustanovitve Univerze v Ljubljani.

Organizacija in režija: Atelje Japelj

Glasba: Akademija za glasbo: Pi Jammies; Mark Žakelj – kitara, Ilj Pušnik – bas, Gaj Bostič – bobni, Tadej Šepec – saksofon, Blaž Avsenik – klaviature

Foto: Samantha Kandinsky

Pričeske: Srednja frizerska šola Ljubljana

Make up: Nataša Jensterle in Visoka šola za storitve (VIST) – Karmen Požlep, Hana Krapež, Marjana Igličar, Žana Štruc

Grafično oblikovanje: Tanja Urbanc

Mentorice: red. prof. Elena Fajt, red. prof. Nataša Peršuh, red. prof. Almira Sadar, red. prof. Marija Jenko, doc. Katja Burger Kovič, asist. Petja Zorec, asist. Arijana Gadžijev, tehn. sod. Alenka More, tehn. sod. Nataša Hrupić, tehn. sod. Marjeta Čuk, tehn. sod. Andrej Vilar, tehn. sod. Stanka Kek

Kreativno vodenje: red. prof. Almira Sadar, asist. Petja Zorec, Gašper Gajšek, Klara Rešetič

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.