Knjižnica OTGO

Nekdo je nekoč zapisal, da pot v laboratorij vodi skozi knjižnico. In res je tako. Brez knjig, revij in informacij ni dobrega strokovnega dela, ni dobrih učnih, učiteljskih in znanstvenih rezultatov. Zato je knjižnica v nekem smislu ogledalo ustanove, kjer deluje. To še posebej velja za fakultetne knjižnice, ki morajo sodelovati pri pedagoškem in znanstvenem delu.

Knjižnica Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje je bila ustanovljena leta 1962 skupaj z oddelkom. Z rastjo oddelka je rasla tudi knjižnica. V začetnem obdobju je zbirala gradivo s področja tekstilne tehnologije. Ko je bila ustanovljena katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil, se je pridobivanje strokovne literature razširilo tudi na področja oblikovanja, mode in umetnosti, z uvedbo konfekcijskih in grafičnih izobraževalnih programov pa tudi na področja oblačilstva, grafike, informacijske tehnologije in medijev.

Ob koncu leta 2016 je knjižnična zbirka obsegala 21.100 knjig, 4000 diplom, 5110 letnikov revij, 363 enot neknjižnega gradiva in 648 standardov. V letu 2016 je knjižnica prejemala 87 slovenskih in tujih revij. V tem letu je knjižnica študentom in profesorjem ter drugim uporabnikom izposodila 25.800 enot gradiva. Elektronski viri so dostopni na daljavo preko DIKUL; na voljo je 31.900 e-knjig ter osem podatkovnih zbirk.

TREZOR za vračilo gradiva – vsi uporabniki lahko vrnete izposojeno gradivo v času ko je knjižnica zaprta. Trezor se nahaja pred vrati knjižnice.

ČITALNICA – vsi študentje  lahko koristijo skupno čitalnico NTF  na lokaciji Aškerčeva 12 od 7h do 19h. Pred knjižnico OGR OMM.

Za dostop do informacijskih virov s pomočjo oddaljenega dostopa od doma uporabite vašo vpisno številko in geslo, katerega ste si izbrali ob vpisu v knjižnico. (velja za študente s statusom).

Odpiralni čas:

  • od ponedeljka do srede, med 9. in 16. uro,
  • četrtek, med 9. in 17. uro,
  • petek, med 9. in 15. uro.

V času poletnih počitnic ima knjižnica prilagojen delovni čas, kar pomeni:

  • v juliju in avgustu je knjižnica odprta med 9. in 14. uro ter
  • zadnji teden julija in prvi teden avgusta je knjižnica zaprta.

 

KONTAKT

 

ZAPOSLENI:


 

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.