KOTO NA SEJMU HEIMTEXTIL 2019

Na tokratnem sejmu Heimtextil, ki je potekal med 8. in 11. januarjem 2019 v Frankfurtu, se je Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje z Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani predstavila v okviru sekcije New & Next, skupaj z nekatermi drugimi mednarodnimi fakultetami in akademijami ter mladimi tekstilnimi podjetji in blagovnimi znamkami. Dela vseh sodelujočih študentov so bila tokrat prvič tržno predstavljena in bila na voljo za prodajo na mednarodnemu tekstilnem trgu. Kolekcije vzorcev v tehniki žakardnega tkanja, strojnega pletenja, digitalnega tiska, sitotsika, tiska na papir ter v teksturah ročnih in mešanih tehnik so ponujale edinstvene koncepte študentskih del.

 

Na sejmu so sodelovali študenti 2. in 3. letnika ter študenti magistrskega študija – Nina Glavič, Lovro Ivančić, Tina Gorkič, Katja Brenčič in Vita Rau, pod mentorstvom prof. Marije Jenko, doc. Katje Burger Kovič, asist. Jane Mršnik, asist. Arijane Gadžijev ter doc. Tanje Nuše Kočevar in teh. sod. Marjete Čuk.

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.