MALA GALERIJA BS : MALA ČRNA OBLEKA

Drugo letošnjo razstavo v Mali galeriji Banke Slovenije z naslovom Mala črna obleka so pripravili študenti modnega oblikovanja na Katedri za oblikovanje tekstilij in oblačil OTGO Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Ob svojem nastanku v dvajsetih letih 20. stoletja je mala črna obleka spreminjala ustaljene družbene vzorce, saj je v odnosu do telesa ponujala nov, svoboden način oblačenja. Sto let pozneje je še vedno aktualna predvsem zaradi svoje trajnosti. Na temelje trajnostnega oblikovanja so se naslonili tudi študenti modnega oblikovanja, ki so na ogled postavili več kot 50 kreacij.

Vabimo vas, da si razstavo Mala črna obleka v Mali galeriji Banke Slovenije ogledate od 18. februarja do 23. marca 2021. Prilagamo povezavo do otvoritvenega nagovora. O razstavljenih delih sta spregovorila ena izmed mentoric projekta doc. Petja Zorec in kurator galerije Vladimir Vidmar.

V prihodnjih tednih bomo na družbenih omrežjih razstavo podrobneje predstavili z video vodstvom in rednimi objavami o razstavljenih delih.

Podrobnosti najdete v prilogi, za dodatne informacije pa smo na voljo na info@mgbs.si .

Vljudno vabljeni k ogledu.

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.