MEDNARODNA POLETNA ŠOLA SSS V ŠANGHAJU NA KITAJSKEM

V Šanghaju na Kitajskem je bil izveden drugi krog tri delne mednarodne poletne šole Sustainable Summer School, ki poteka skupaj s partnerji Srishti Institute of Art, Design and Technology, Bangalore, Indija in Sanda University, Fashion College, Shanghai, Kitajska.

Udeleženih je bilo 7 naših študentk – Tijana Petrić, Karin Gosenca, Nina Žnidaršič, Anja Medle, Karmen Hočevar, Eva Bizjak ter Tjaša Zalar in 3 profesorice – Nataša Peršuh, Elena Fajt in Karin Košak.

S kitajske strani – Sanda University so sodelovali: g. CHEN Jian (The dean of Fashion School,), g. CHENG Hong in ga. ZHOU Xuejun (Associates deans of Fashion School), YOU Xinyan, YU Lu, JIANG Wen (Mentors of Fashion School), LU Huili, XU Tong (Assistant of Fashion School).

Po predstavitvah vseh treh univerz so se kitajske, indijske in slovenske študentke v mešanih skupinah lotile delovnega izziva poletne šole. Tradicionalno kitajsko oblačilo – Cheongsam, katerega izvor sega v 17. stoletje, a se v sodobni različici kot Qipao nosi tudi danes, je predstavljal osnovo za preoblikovanje. V današnjem globaliziranem svetu so ponovno vedno bolj cenjene posamične kulturne razlike in posebnosti ter tradicionalne oblike oblačil, seveda prevedene v sodobni modni jezik. Študentke so vnesle lokalne, domače oblikovne značilnosti, materiale in tehnike v svojo končno kreacijo, ki tako ustvarja nov hibrid slovenske, indijske in kitajske mode. Po štirih delovnih dneh je sledilo še fotografiranje in slavnostna  otvoritev razstave izvedenih kreacij s podelitvijo certifikatov.

Poleg same Poletne šole je bil obisk namenjen poglabljanju internacionalizacije NTF KOTO v novih vlogah, oblikah in vsebinah sodelovanja v v obdobju naslednjih treh do devetih let. Poleg izboljšav obstoječega koncepta enotedenske poletne šole treh institucij iz treh držav smo se dogovorili tudi o srednjeročnem akademskem in projektnem sodelovanju in izmenjavi študentov in osebja s Sanda University, Fashion College iz Shanghai-ja.

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.