PETRA JERIČ, FINALISTKA NATEČAJA MITTELMODA

Petra Jerič, študentka Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, smeri Oblikovanje tekstilij in oblačil, je v petek, 20. julija 2018 predstavila svojo kolekcijo na prestižnem gala dogodku 25. edicije mednarodnega natečaja Mittelmoda, ki se je odvijal v prostorih Benetton Studia. Petra je bila izbrana med 23 finalisti, izbranimi talenti s celega sveta.

Cilj Mednarodnega Laboratorija Mittelmode – International Lab of Mittelmoda je ustvariti mednarodno mrežo šol za umetnost in oblikovanje z namenom preko promocije spodbujati mednarodno ustvarjalnost. Za finaliste je to dragocena priložnost, da se spoznajo in družijo ter razvijajo aspekte, ki so potrebni za spodbujanje poklicne in osebne rasti mladih talentov. Vsakoletno mednarodna žirija mladim talentom podeljuje več nagrad; tradicionalni dve Absolute Prizes, Lectra Award, ki je tudi glavni sponzor dogodka, štiri Original Awards (kategorije Usnje, Kamen, Tekstil in Tehnologija) ter nagrad za specialne dosežke Special Prizes.

Petra je inspiracijo za svojo kolekcijo z naslovom Back to Future (Nazaj v prihodnost), ki je nastala pod mentorstvom izr. prof Elene Fajt, red. prof. Marije Jenko in tehn. sod. Alenke More, črpala iz ročno izdelanega predpražnika, narejenega iz koruznega ličkanja, ki ga je naredila njena pokojna prababica. Predpražnik, jo spominja na preljubo prababico, hkrati pa jo vodi k razmišljnju o minljivosti človeškega življenja in smislu njegovega obstoja. Petro je predpražnik navdihnil tudi s svojo teksturo, ki jo je na oblačila prenesla z vnašanjem posebne kombinacije dveh tradicionalnih ročnih tehnik prešivanje in smoka, ki ju je v kolekciji uporabila na sodoben način in tako v zasnovi oblačil združila preteklost in prihodnost.

Petra trenutno dela kot pripravnica v ateljeju priznane oblikovalke Iris van Herpen v Amsterdamu, kjer se pobližje spoznava z visoko modo in novo tehnologijo v modnem oblikovanju.

Čestitke Petri!

Več o finalistki Petri Jerič…

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.