THE LIVING ROOM PROJECT

THE LIVING ROOM PROJECT
Visiting project at Counterpoints Arts
TERRA VERA

WHO ARE WE?
TATE MODERN
Tate Exchange

 
Od 22. do 27. maja je v Tate Modern v Londonu potekal dogodek in razstava WHO ARE WE?, na kateri je sodelovala tudi Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Na povabilo britanske organizacije Counterpoints Arts se je kot eden redkih tujih gostov predstavilo Društvo za trajnostni razvoj Terra Vera s projektom Dnevna soba /The Living Room Project/.

Dnevna soba je prostor ustvarjalnih srečanj med begunci in lokalnimi ustvarjalci. Projekt je nastal v letu 2017. Oktobra istega leta je bil predstavljen v kreativnem centru Poligon kot spremljevalni dogodek Bienala oblikovanja BIO 25. Odzivi na razstavo so bili odlični in velika čast je, da je celoten projekt bil predstavljen tudi v tako etablirani ustanovi, kot je londonski Tate Modern.
Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil je sodelovala s tremi izdelki: visečo mrežo, multifunkcionalno potovalno torbo in tepihom, dogodek pa je vključeval tudi delavnico vozlanja.

Sodelujoči z Naravoslovnotehniške fakultete: prof. Marija Jenko, izr. prof. Elena Fajt, asist. Petja Zorec, teh. sod. Alenka More, teh. sod. Marjeta Čuk in študenti: Denis Lukešević, Tara Lombergar, Kaja Repenšek, Pia Gorišek, Darija Batič, Ina Hadžisulejmanović, Polona Šavc, Teja Rojnik.
Ostali sodelujoči: Jana Milovanović, Samira Kentrić, Palmas Ngen, Martina Obid Mlakar, Erfan Mohseni, Ilir Halili, Rojin Mohammad, Amjad Al-Achkar, Moutaz Bara, Kristina Drnovšek ter Prostor vmes: Lara Gligić, Teja Gorjup, Laura Klenovšek, Neža Krošel.

 
Fotografije: Prostor Vmes, Tara Lombergar, Pia Gorišek.

Povezave:

Tate Modern Museum

WHO ARE WE?

Counterpointnts Arts

Društvo Terra Vera

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.