UGLAŠEVANJE

Projekt Uglaševanje študenta in raziskovalne skupine so pod vodenim mentorstvom Katje Burger Kovič in Tjaše Bavcon izvedli študenti zadnjega letnika OTO, pri predmetu Oblikovanje tekstilij. Projekt z novimi vsebinami bogati klasičen študijski program, odpira pogled na potenciale tekstilne materije kot medija samoraziskovanja in vzpostavlja zavedanje o pomembnosti ustvarjalnega izražanja in sodelovanja v sodobnem času.

Skozi voden devettedenski ustvarjalni program, so študenti postopoma spoznavali in krepili sposobnost opazovanja lastnega kreativnega razmišljanja in podpornega soustvarjanja v parih in skupini. Proces se je pričel z delavnico uglaševanja z naravo v gozdu, skozi katero so postopoma, preko poglobljenega zaznavanja okolice, vstopili v notranjo ustvarjalno odzivanje. Pridobljena intuitivna izhodišča iz narave so kasneje posamično, v parih in skupini, prenesli v tekstilno materijo. Končni rezultati projekta so zelo osebna potovanja skozi notranje pokrajine posameznika in skupine v obliki tekstilnih slik v tehnikah ročnega sitotiska in strojnega taftanja ter raznoliki intimni zapisi oblikovalskega procesa.

Dela so bila predstavljena na razstavi Izdelek kot sprememba v Galeriji DLUL, od 5. do 14. Januarja 2024. Razstavo je kurirala skupina Oloop. 

Sodelujoči študenti: Anamarija Bačani, Matej Fijačko, Zala Gorenc, Iva Hajdinjak, Tia Jelen, Ana Krek, Milana Lačević, Maxim Kaluža, Maša Macedoni, Soča Melik Filipič, Katarina Miljković, Tim Pongrac, Alina Skralovnik, Katja Šarlija, Lara Valič, Ana Volenik, Kim Žerdin

Tehniška podpora: Mojca Košir, Nina Glavič

Fotografije: Kristjan Jarni, Tjaša Bavcon

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.