Britanska mednarodna šola na obisku

Marca letos je Naravoslovnotehniško fakulteto, Oddelek za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje obiskalo 28 otrok iz prvega in drugega razreda predmetne stopnje Britanske mednarodne šole v Ljubljani. Dijaki so si v spremstvu 3 učiteljic ogledali mini delavnice in predstavitve, ki so jih pripravili profesorji in sodelavci iz Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil – prof. Karin Košak, asist. Nataša Hrupič, prof. Katja Burger, Marjeta Čuk in Katedre za tekstilstvo in oblačilno inženirstvo – dr. Dunja Šajn, dr. Barbara Golja, dr. Jelena Vasiljević, dr. Mirjam Leskovšek ter Katedre za informacijsko in grafično tehnologijo – dr. Deja Muck.

Po uvodni predstavitvi z naslovom Oblačenje skozi zgodovino je sledila predstavitev Kako oblikovati oblačilo ter ogled Oblačilnega studia. Pri praktični predstavitvi Sitotiska smo izdelali zanimive potiske na blago. Nato je sledila poučna predstavitev na temo Tekstilnih vlaken, kjer so lahko otroci vlakna otipali in tekstilne strukture opazovali pod mikroskopom. Učenci so se v 3D laboratoriju seznanili z najnovejšo 3D tehnologijo. Obisk so zaključili s predstavitvijo Žakarskega tkanja in možnostmi, ki jih ta tehnologija ponuja. Celoten potek obiska je fotografiral sodelavec Uroš Miklavčič s Katedre za informacijsko in grafično tehnologijo. Organizacija obiska pa je potekala pod vodstvom Katarine Miklavec z Britanske mednarodne šole.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.