EKSKURZIJA MILANO

7. in 8. februarja 2018 so študenti Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil (OTGO, NTF) obiskali modno prestolnico Milano. Prvi dan so si ogledali stalno in začasne razstave v arhitekturno dovršenem muzeju Fondazione Prada, retrospektivno razstavo modnega oblikovalca Ricka Owensa Subhuman. Inhuman. Superhuman. ter druge razstave na Triennale Design Museum, razstavo slikarke Fride Kahlo (MUDEC) in druge. V konceptualnih trgovinah (Corso Como 10) in drugih oblikovalskih butikih v centru mesta so si ogledali trenutne kolekcije svetovno uveljavljenih modnih oblikovalcev.
Drugi dan ekskurzije je bil namenjen ogledu sejma Milano Unica, kjer so bile predstavljeni tekstilni trendi in dodatki za kolekcije pomlad in poletje 2019. Na sejmu so bili tokrat posebej izpostavljeni trajnostni principi, digitalne aplikacije, nove tehnologije ter pomembnost vpliva mladih oblikovalcev in študentov.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.