Fakultetne Prešernove nagrade in priznanja 2015

Dne 30. 11. 2015 je Naravoslovnotehniška fakulteta podelila fakultetne Prešernove nagrade, priznanja za izjemne dosežke ter priznanja za najboljše študente. Študentje Oblikovanja tekstilij in oblačil so prejeli vrsto priznanj.

Priznanja študentom za posebne oz. IZJEMNE DOSEŽKE so prejele: Sara Valenci za kolekcijo Vasilij Hi-Fi, ki je aprila 2015 prejela nagrado revije Elle Slovenija v okviru Fashion week-a in bila v avgustu 2015 nominirana za nagrado Elle Style Awards v sklopu mladi talenti, Janja Videc s kolekcijo Witches Lookbook, ki je aprila 2015 prejela nagrado za najboljšo kolekcijo v okviru Fashion Week-a, in Lucija Jankovec za sodelovanje pri projektu shirting 03, ki je prejel nagrado za najboljši projekt spremljevalnega programa BIO 50 : ZDAJ, ter za predstavitev na TEDx UL. Vsa dela so nastala pod mentorstvom izr. prof. Elene Fajt.

Priznanje za NAJBOLJŠE ŠTUDENTE je prejela Maja Leskovšek, študentka 2. letnika magistrskega študijskega programa 2. stopnje Oblikovanje tekstilij in oblačil v študijskem letu 2014/15.

POHVALE ZA SODELOVANJE prejmejo študenti za nominirana dela v okviru tem za Prešernove nagrade študentom v letu 2015. Pohvale so prejeli Majda Kramberger za delo z naslovom Tekstilije prihodnosti pod mentorstvom prof. Marije Jenko, Sara Lovrić Anušić za delo z naslovom Oblikovanje kolekcije oblačil 365+ pod mentorstvom izr. prof. Elene Fajt, Nejc Šubic za delo z naslovom Vodoodbojni tisk na oblačila pod mentorstvom izr. prof. Elene Fajt in Tina Verbič za delo z naslovom Oblikovanje trajnostne  modne kolekcije pod mentorstvom prof. Almire Sadar.

FAKULTETNO PREŠERNOVO NAGRADO za leto 2015 je prejela Anđela Lukanović za delo z naslovom ANON, inovativno in interaktivno oblikovanje tekstilij in oblačil pod mentorstvom izr. prof. Nataše Peršuh.

UNIVERZITETNO PREŠERNOVO NAGRADO za leto 2015 je prejel Peter Movrin za delo z naslovom Oblačilo kot nakit v kolekciji Lu Gedigte Perlaopis pod mentorstvom izr. prof. Elene Fajt.

Nagrajencem iskrene čestitke in jim želimo še veliko uspeha!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.