Festival SVETLOBNA GVERILA: NARAVA

Na letošnjem 10. festivalu Svetlobna gverila z naslovom NARAVA sodeluje tudi Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil, NTF, ki bo svoj projekt predstavila v okviru festivalnega programa.

 

Projekt: KOKON_INTERAKTIVNI SVETLOBNI OBJEKT
Lokacija: TRG FRANCOSKE REVOLUCIJE // 16.5. – 18.6.
Odprtje: PONEDELJEK, 16. MAJ, OB 21.30
Študentke: pH15 ( NIKA BATISTA, KATJA GRČMAN, ANA JAZBEC in MARUŠA KRANJC ), VALERIJA INTIHAR, KATARINA KMET in LARA ŽAGAR
Mentorji: izr. prof. ELENA FAJT in prof. MARIJA JENKO
Oblikovanje luči: BORUT CAJNKO
Glasba: NINA HUDEJ in NINA BELLE
Poezija: NEJC BAHOR
Produkcija: STRIP CORE / FORUM LJUBLJANA
Koprodukcija: NARAVOSLOVNOTEHNIŠKA FAKULTETA

 

KOKON
Zapredek družbene problematike

Kokon: “Stojim in čakam. Razmišljam o spremembah, ki me obkrožajo; o razvoju dejanj, ki bi podprle moje misli. Ali obstaja način, da jih razrešim? Želim si napredka, vendar še vedno ostajam v zapredku. Zgolj zadovoljiti potrebe, definirane s strani drugih, se mi zdi nesmiselno. Zavit v mehkobo in nežnost družbene iluzije varnosti skrivam transparentnost, da vidim kdo jo želi odkriti. Hočem spremembo. Spremembo, ki presega moja dejanja. Sprožam tok misli, da se razprava začne. Naj se odkrije svetloba. Naj se začne reakcija. Reakcija je nujna. Tako kot narava nasprotij, ki sili k spremembam in razvoju. Tako kot resnica in realnost, nadvlada in pokornost, belo in črno. Delujem s pomočjo ljudi, s pomočjo misli, ki so nesmiselne, če niso podprte z dejanji. Čutim, da se dogaja in nočem, da se ustavi v moji notranjosti.”
Realizacijo objekta so omogočili: FILC MengešINPLET pletiva d. o. o. in Foto format.

 

Več o dogodku…

 
Vabljeni k ogledu!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.