HEKSAGON

V četrtek, 27. septembra 2018, vas ob 18.00 uri vabimo v Slovenski etnografski muzej na odprtje razstave Heksagon, kjer so čebele doma ter predstavitev izdelkov, kateri so nastali v sklopu projekta PKP – Čebelarstvo kot izziv za sodobno oblikovanje, ki ga izvaja Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem.

V interdisciplinarnem projektu so sodelovali študenti Fakultete za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem, iz smeri Notranja oprema, Vizualne komunikacije in Dizajn Management, študenta Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, podjetje Medom d.o.o. ter Slovenski etnografski muzej. Pod mentorstvom izr. prof. dr. Damjane Celcar, doc. Jane Mršnik, Sonje Kogej Rus ter Gorazda Trušnovca so študenti pripravili prostorsko instalacijo Heksagon ter oblikovali izvirne izdelke in spominke, v katerih se zrcalijo tradicija čebelarstva, skrb za ohranitev slovenskih čebel in možnosti uporabe čebeljih pridelkov.

V prostorsko inštalacijo Heksagon, ki je del vzporednega programa osrednje razstave Kjer so čebele doma v Slovenskem etnografskem muzeju, so postavljeni objekti in mikroskopski vzorci čebel, čebeljih pridelkov in izdelkov ter rastlin, ki na abstraktne načine interpretirajo čebelji svet. Način doživljanja prostora je prepuščen opazovalčevi domišljiji. Namen razstave je prebuditi zavedanje o pomenu čebel za obstoj človeštva in narave.

Sodelujoči študenti:
Iva Davidovič (FD), Patricia Eržen (FD), Nina Glavič (NTF UL), Lovro Ivančić (NTF UL), Miran Juriševič (FD), Zala Marinčič (FD), Nika Prosen (FD), Nuša Willenpart (FD).

Projekt Po kreativni poti do znanja (PKP) izvaja Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije in ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Vljudno vabljeni v Slovenski etnografski muzej!
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.