HERBARIJ

1. junija 2022 je bil v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani predstavljen zaključni projekt študentov oblikovanja tekstilij in oblačil, Naravoslovnotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani.

Letošnjo modno revijo smo poimenovali Herbarij, saj so bile kolekcije oblačil oblikovane na osnovi izbranih tem o naravi. Na eni strani smo očarani nad lepoto, neverjetnimi oblikami in močjo narave, skozi katere se moda vedno znova inspirira, na drugi strani pa za zavedamo krhkosti narave, skrbi za njeno ohranitev in reševanja okoljskih problemov.

Namen projekta je bil vzpodbuditi razmislek o spoštovanju do narave ter razvijanju enakovrednega medsebojnega odnosa, ki temelji na trajnostnih principih in upošteva sodobne oblikovalske pristope. Prav zaradi okvirne teme je bila modna revija organizirana v sodelovanju z Botaničnim vrtom Univerze v Ljubljani.

Kreativna zasnova projekta: prof. Almira Sadar, doc. Petja Zorec, Gašper Gajšek, Klara Rešetič

Mentorice: prof. Almira Sadar, prof. Elena Fajt, prof. Nataša Peršuh, doc. Petja Zorec, asist. Nataša Hrupić, asist. Alenka More, tehn. sod. Sara Valenci, Nina Glavič, Marjeta Čuk

Avtorji: študenti dodiplomskega in magistrskega študija oblikovanja tekstilij in oblačil

Fotografije: Pia Hočevar Mucić

Projekt je nastal v sodelovanju s podjetjem DS Smith , Biotehniškim izobraževalnim centrom Ljubljana in Botaničnim vrtom Univerze v Ljubljani .

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.