HERBARIJ

Prisrčno vabljeni na zaključno modno revijo

HERBARIJ

študentov oblikovanja tekstilij in oblačil OTGO, NTF, Univerze v Ljubljani, ki bo 1. junija ob 20. uri v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani.

Javna generalka modne revije bo ob 18.00 uri.

Projekt smo poimenovali »Herbarij«, saj kolekcije oblačil raziskujejo odnos mode do narave. Na eni strani gre za fascinacijo nad lepoto, neverjetnimi oblikami, čudeži in močjo narave, skozi katere se moda vedno znova inspirira. Na drugi strani gre za zavedanje krhkosti narave, skrb za njeno ohranitev in reševanje okoljskih problemov. Namen projekta je vzpodbuditi razmislek o spoštovanju in odgovornosti do narave ter razvijanju enakovrednega medsebojnega odnosa, ki temelji na trajnostnih principih ter upošteva sodobne oblikovalske pristope, kjer se znanost in tehnologija povezujeta z oblikovanjem in umetnostjo z namenom vzpostavitve procesov prihodnosti.

Projekt je nastal v sodelovanju s podjetjem DS Smith , Biotehniškim izobraževalnim centrom Ljubljana in Botaničnim vrtom Univerze v Ljubljani .
Kreativna zasnova vabila Garnir 2.

Nekaj utrinkov nastajanja predstavljenih kolekcij si lahko že ogledate na spletni strani katedre Kotofolio.

Veselimo se druženja z vami.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.