JEANS / POVEZOVANJA / DAN ZA UMETNOST

Modna revija NTF, KOTO, UL v okviru dogodka

DAN ZA UMETNOST Univerze v Ljubljani

V sredo 12.6.2024, v Parku Zvezda v Ljubljani, ob 17. uri.

Predstavili se bodo študentje 1. letnika Oblikovanja tekstilij in oblačil s kolekcijo

JEANS / POVEZOVANJA ob glasbeni spremljavi Jazz Tria iz Akademije za glasbo, UL.

Projekt je nastal v okviru letošnje raziskovalne  teme na Katedri za oblikovanje tekstilij in oblačil z naslovom »Povezovanja«, ki analizira, nagovarja in vpeljuje povezovanja med različnimi področji, disciplinami in tehnikami v sodobnih modno-tekstilnih in umetniških realizacijah.

Študentje so v svojih kolekcijah iskali oblikovalske rešitve s povezovanjem različnih nasprotij v zgodovini mode, iskali nasprotja načinov oblačenja, povezovali tradicionalne tehnike z najsodobnejšimi tehnologijami pri sami izdelavi, brisali meje med klasičnim in avantgardnim…. Osnovni material vseh oblačil je  jeans, ki so ga na novo interpretirali v različnih silhuetah z uporabo različnih tekstilnih tehnik drapiranja, manipuliranja, razpadanja, vozlanja, prepletanja…

Silhuetam iz jeansa so dodana upciklirana  obuvala, nastala v procesu kreativnega eksperimentiranja z  neuporabnimi in odvrženimi  tenis copati. 

Posamezni kosi oblačil in obuval so sestavljeni v skupno kolekcijo kot narekuje tema »Povezovanja«, ki prav tako vzpodbuja različne vrste sodelovanj in odnosov med posamezniki in skupino, med individualnim in teamskim delom. 

Mentorice: prof. Almira Sadar, asist. Sara Valenci, asist. Alenka More

Prisrčno vabljeni!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.