KAJA BAKAN: Will You Be My Limerent Object

Kaja Bakan: WILL YOU BE MY LIMERENT OBJECT

Beseda limerence opisuje duševno stanje, za katerega sta značilna globoko hrepenenje in obsedenost, ki izhaja iz romantičnih čustev do druge osebe oziroma t. i. limerentnega objekta. Običajno vključuje vsiljive, melanholične misli ter željo po oblikovanju ali ohranjanju odnosa s tem posameznikom. 

Limerence se sicer dotika občutkov posameznika, vendar splošno odraža sodobno družbo, ki pogosto temelji na navideznih odnosih preko družbenih omrežij. Ljudje z uporabo novodobnih aplikacij za zmenke projiciramo izkrivljeno oziroma idealno verzijo sebe na ekran. Posledično tudi bolj idealiziramo in objektiviziramo druge, saj na socialnih omrežjih navadno vidimo le njihove vrhunce. Idealiziranje in fantaziranje lahko služita kot uteha oziroma mehanizem shajanja v primeru osamljenosti. 

Kreativna zasnova/stajling: Kaja Bakan

Fotografija: Marijo Županov

Model: Andreja Slavič

Asistent stilistke: Gašper Gajšek

Mentorstvo:doc. Petja Zorec

Objave:

Fashion Story: Will You – Contributor

Kaja Bakan: WILL YOU BE MY LIMERENT OBJECT – KOTOfolio

Razstava Kaja Bakan: IN A RELATIONSHIP WITH GÜRKO

MIKKova Galerija, Mladinski Informativni in Kulturni Klub Murska Sobota

Novembra 2023 je Kaja Bakan svojo magistrsko nalogo pod mentorstvom doc. Petje Zorec predstavljala na samostojni raztavi v MIKKovi Galeriji, v Mladinskem Informativnem in Kulturnem Klubu Murska Sobota. Avtorski opus, kjer združuje prekmusrsko tradicijo in sodobno modno oblikovanje,  je predstavila v delih pod naslovom IN A RELATIONSHIP WITH GÜRKO.

Objava:

Intervju s Kajo Bakan – Radio Murski Val

Kaja Bakan –  Modni Styling – KOTOfolio

Fashion Story: Will You – Contributor

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.