KOTO na Tednu mode

Študentje Naravoslovnotehniške fakultete, Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje, Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil z mentorji vsako leto pripravijo zaključno modno revijo, kjer širši javnosti pokažejo rezultate celoletnega dela. Modna revija pod naslovom PRIHODNOST ZDAJ // FUTURE NOW bo letos predstavljena v okviru Ljubljana Fashion Week-a, na Kongresnem trgu v Ljubljani. Na modnih revijah v treh sklopih se bo v treh dneh predstavilo približno 70 študentov vseh letnikov. Tema PRIHODNOST ZDAJ // FUTURE NOW je študente inspirirala v različne smeri. Ukvarjanje z vprašanji, kot so: “Kaj so pomembne informacije in principi, katere lahko slutimo že danes, in ki bodo aktualni tudi naslednje leto in čez deset let? Kaj so smeri razvoja stroke in industrije za prihodnost? Kaj je tista vizionarska ideja? Ali je odgovor v hitrejšem ali počasnejšem tempu produkcije in proizvodnje? Ali leži odgovor v vsebini ali v formi?” Razmišljanja in realizacije rezultirajo v sodobni in aktualni modi širokega spektra, od eksperimentalno-izraznih kosov, ki se spogledujejo z visoko modo, do visoko tehnoloških pret-a-portejevskih, športnih ali urbanih kolekcij.

PROGRAM #LJFW

V okviru Ljubljana Fashion Week-a bodo študentje KOTO svoje kolekcije predstavljali vsak dan od 13. do 15. aprila v šotoru na Kongresnem trgu. V ponedeljek, 13. 4. 2015 se bosta ob 16.30 predstavljala 1. in 2. letnik. Naslednji dan, v torek, 14. 4. 2015 se bo ob 16.30 začela predstavitev 3. letnika in diplomantov. Zadnji dan, v sredo, 15. 4. 2015 pa sledi predstavitev 4. in 5. letnikov z magistrskimi kolekcijami. Predstavitev fakultete se zaključi v sredo, 15.4.2015 ob 19h s predstavitvijo nove blagovne znamke KICK by Olimpija.

KICK BY OLIMPIJA

Kot eden izmed projektov NTF OTGO bo v sredinem večernem terminu predstavljena tudi nova kolekcija in blagovna znamka KICK by OLIMPIJA, katero so oblikovali študentje NTF OTO z mentorji v sodelovanju z NK Olimpija in “Hypo Pro Futuro”, družbeno odgovornim projektom v okviru koncernskega projekta, ki se razvija v Hypo državah.

 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.