LJFW NTF #3 DAN

8. 𝐨𝐤𝐭𝐨𝐛𝐞𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟎, 𝟏𝟗.𝟎𝟎 – 𝟐𝟏.𝟎𝟎, 𝐏𝐨𝐝𝐡𝐨𝐝 𝐀𝐣𝐝𝐨𝐯𝐬̌𝐜̌𝐢𝐧𝐚 // 𝐏𝐫𝐞𝐝𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢𝐭𝐯𝐞 𝐤𝐨𝐥𝐞𝐤𝐜𝐢𝐣 𝐬̌𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭𝐨𝐯 NTF – Oddelek za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje (𝐎𝐠𝐥𝐞𝐝 𝐦𝐨𝐳̌𝐞𝐧 𝐛𝐫𝐞𝐳 𝐯𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚)

PIA HOČEVAR MUCIĆ, EVA JEŽ, ALENKA MORE

 
Pia Hočevar Mucić je ustvarila spolno nevtralno modno kolekcijo ‘Rešimo žuželke’, ki temelji na identiteti moških oblačil. Kolekcija pod vprašaj postavlja sodobno moško modo in predstavlja nove načine izražanja skozi oblačila. Njeno delo se izraža tudi kot modna aktivistična kampanja, ki širi sporočilo o prehitro rastočem problemu izumiranja žuželk.

 
Eva Jež je za svoje diplomsko delo z naslovom ‘Kalejdoskop’ našla inspiracijo v optičnih iluzijah, kjer je za izhodišče svoje kolekcije uporabila kalejdoskop in simetrične oblike, ki nastajajo v njem. Lotila se je raziskovanja sodobne mode, fuzij med različnimi stili in tehnologij, ki ustvarjajo vzorce. Končni rezultat je sodobna ženska kolekcija, ki predstavlja združitev preprostosti in kompleksnosti kalejdoskopa.

 
Alenka More in njeno magistrsko delo ‘Popolna telesa’ odpira razmišljanje in raziskovanje raznolikosti teles, oblačenja, utopije popolnosti in oblikovanja oblačil. Podoba telesa je danes zelo pomembna, mediji in medijske osebnosti pa ljudem neprestano širijo družbeno sprejete norme lepote. Večina oblačil ne upošteva telesnih specifik posameznikov, zato imajo oblačila, narejena po merah, visoko dodano vrednost.

 

Vabljeni!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.