LJFW NTF #4 DAN

9. 𝐨𝐤𝐭𝐨𝐛𝐞𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟎, 𝟏𝟗.𝟎𝟎 – 𝟐𝟏.𝟎𝟎, 𝐏𝐨𝐝𝐡𝐨𝐝 𝐀𝐣𝐝𝐨𝐯𝐬̌𝐜̌𝐢𝐧𝐚 // 𝐏𝐫𝐞𝐝𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢𝐭𝐯𝐞 𝐤𝐨𝐥𝐞𝐤𝐜𝐢𝐣 𝐬̌𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭𝐨𝐯 NTF – Oddelek za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje (𝐎𝐠𝐥𝐞𝐝 𝐦𝐨𝐳̌𝐞𝐧 𝐛𝐫𝐞𝐳 𝐯𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚)

MATIC BIZJAK, ELA MEJAČ & EMA URŠIČ

 

Matic Bizjak je ustvaril kolekcijo z naslovom ‘Nogomet balerine’, ki prikazuje raziskovanje in razvoj moške ‘ready-to-wear’ kolekcije oblačil in modnih dodatkov. Navdih za kolekcijo sta ravno balet in nogomet, ki sta Maticu in njegovemu bratu blizu že od otroštva in sta ju v življenju močno zaznamovala.

 

Ela Mejač in Ema Uršič sta skupaj oblikovali kolekcijo ‘Fuzija’, ki predstavlja lokalno povezovanje in trajnostno delovanje v modi. Iz odpadnih materialov sta ustvarili žensko kolekcijo po principu kolažiranja srajce, trenirke in kopalk. Za moško kolekcijo sta se poslužili upcikliranja že uporabljenih oblačil, obe kolekciji pa se prepleta z navdihom mode iz šestdesetih let.

 

Vabljeni!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.